Pablo de Santis - Párizsi rejtélyRég jelentkeztem könyvkritikával, ezért gondoltam, most elhozom nektek egy régebben olvasott könyvem értékelését. (Eredetileg egy most olvasott regényről akartam, de csak nem haladok vele, pedig jó :'D)
Pablo de Santis Párizsi rejtély című műve már azzal felkelti a figyelmet, hogy egy argentin író Párizsban játszódó regényt írt. Legalábbis nekem ez először furcsának tűnt. A könyvet ajándékba kaptam, aminek így utólag visszagondolva még jobban örülök, mert magamtól biztosan soha nem veszem le a polcról a boltban. Na de jöjjön végre a véleményem!

Először is, maga a történet. Egy krimiről van szó, pontosabban a fülszöveg szerint:
Párizs, 1889. A világ tizenkét leghíresebb detektívje megérkezik a világkiállításra, hogy a leghátborzongatóbb történeteikkel szórakoztassák a publikumot. Ám a valóság sokkal félelmetesebb: az egyik detektív kizuhan az épülő Eiffel-toronyból. (Azért ez elég menő...) A rejtélyes haláleset újabb kihívás elé állítja a neves társaságot: meg kell állítaniuk az elvetemült sorozatgyilkost, mielőtt újabb gyilkosság történik. Egy jó detektívtörténetben azonban semmi sem az, aminek látszik... (húha :D)

Szóval, a fülszöveg alapján ez egy jó kis történetnek ígérkezett. El is kezdtem olvasni, de az eleje nem fogott meg igazán. Valahogy mintha túl sok lett volna a "ráhangolódás", ennyire nem kellett volna elnyújta ni a bevezetést. (Bár a könyv így se túl hosszú.) De aztán jött az a rész, hogy a detektívek régebbi eseteiket mesélik, és onnantól nem lehetett megállni az olvasással! Nagyon izgalmas volt, és tetszett, hogy bár a sztori egy szálon fut, mégis van háttértörténet is (például spoiler ahogyan Sigmundo Salvatrio felemelkedik a nyomozók szemében, és a logikájával bebizonyítja, hogy bizony van olyan jó, mint ők spoiler vége), és nem csak egy semmitmondó ponyvát fogtam kézbe.

Aztán ott voltak a szereplők. Sok karakter feltűnt, és az tetszett nagyon, hogy mindenki egy egyéniség volt. Nem volt két hasonló nyomozó vagy más szereplő, és mindenkinek jól ki lett dolgozva a személyisége. A detektívek vitáit különösen szerettem a könyvben, mert izgalmas és életszerű volt.

Majdnem két hétig olvastam, pedig csak 281 oldalas, de nálam ez megszokott :D Egy normális ember (mint például Beatrice8), két nap alatt elolvassa. Na de a lényeg, hogy nagyon jó könyv, bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a krimiket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Diana Gabaldon: Az ​idegen (Outlander 1.)

" Rendszeresen tűnnek el emberek. Kérdezzék meg bármelyik rendőrt! Vagy még jobb, ha egy újságírót kérdeznek meg. Az újságírók rés...

Címkék

könyv értékelés romantikus fantasy kedvenc ifjúsági KMK sorozat vörös pöttyös kritika film kaland Sarah J. Maas VII.Könyvmoly Párbaj Cassandra Clare Joss Stirling kihívás lista booktag komoly manó könyvek történelem Árnyvadászok Üvegtrón ACOTAR Harry Potter LOL Lélektársak Summer Forever Projekt Dream válogatás J.K.Rowling Leiner Laura Maxim Kiadó Mini-Könyvklub 7. On Sai a hónapban olvasott könyveim angyalok ikrek móra kiadó tündérek vígjáték A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Agave kiadó Along for the ride Crystal Debora Geary Delta Vision Erin Morgenstern Gabo kiadó Gaura Ágnes Hatalom trilógia Kerstin Gier Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Rubin Pöttyös Sarah Dessen Tilos az Á könyvek időutazás krimi trilógia vámpírok zafír pöttyös Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 Alexandra kiadó Anna és a francia csók Arany pöttyös Atheneum Borbíró Borbála Cartaphilius Colleen Hoover Egy ikerpár titkos naplója Fumax Főnix Kiadó Időfutár Jennifer L. Armentrout Jojo Moyes Kaméleon könyvek Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Könyvfesztivál Legenda Legszebb könyvborítók Libri Luxen sorozat Maggie Stiefvater Marie Lu Mielőtt megismertelek Nyereményjáték Outlander Richelle Mead Rick Riordan Salazar bosszúja Sky Szent Johanna Gimi Szűcs Vanda Vámpírakadémia a lány a vonaton cirkusz izgalmas kass morgan napló pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély rossz scifi spanyol krimi thriller