Filmajánló nyárra (Summer Forever Projekt 2.)





Sziasztok!
A nyári hangulatban készült Legszebb Könyvborítók 2. része után, ma elhoztam a második projekthetes bejegyzésem.
Ezúttal az általam látott filmek közül ajánlok párat, amivel elüthetitek (az olvasás mellett) a füllesztő nyári napokat. Hiszen mi mást is csináljon az ember, ha ki nem mehet, mert már a küszöbön leég, a barátai/családja nem érnek rá, a házban meg ne adj' Isten elfogyott az olvasnivalója vagy már káprázik a betűktől a szeme? Hát nézzen filmet! Vagy sorozatot. Elárulok egy titkot, a következő bejegyzésben sorozatokat fogok ajánlani.
De most jöjjenek a filmek, amiket én ajánlok nektek nyárra.
Pár közülük már szerepelt a Kedvenc filmjeim 1.részében (nemsokára jön a 2.rész is), de a legtöbb nem.
Kezdjük is!

Bazi nagy görög lagzi 2. (2016)Az első film, mint már bárki kitalálhatta a Bazi nagy görög lagzi 2. része. Miért nem az első? Mert ennek sokkal könnyedebb a stílusa és nyáriasabb. Hihetetlenül vicces és nagyszerű kikapcsolódásnak.
Az alapja igencsak szokatlan. Az előző részből megismert Toula szülei Gus és Maria, hatalmas dolgot fedeznek fel: Nem is házasok! Valami nem lett aláírva a szertartáson, így hivatalosan nem házasok, bár évtizedek óta azt hitték, joggal. Ennél nem is kell jobb alkalom, összehívják az egész bazi nagy görög családot, hogy tartsanak még egy esküvőt! Ian és Toula kamasz lánya, Paris nagy bánatára. Ugyanis a lány, éppen pályaválasztás előtt el és nincs más vágya, mint minnél messzebb kerülni lármás és minden lében kanál családjától.
Nekem az egyik kedvenc filmem, imádom a családot és a rengetg humort benne.
Előzetest ide kattintva megtekinthetitek.

Mamma Mia! (2008)
Ha már az esküvőknél járunk és a görögöknél nem hagyhatom ki a Mamma Mia!-t. Ez is az egyik kedvencem filmem, jobban is szeretem, mint az előzőt, láttam vagy százszor angolul és magyarul is. Nyáribb nem is lehetne, vidám, vicces és tele(szerintem) fülbemászó dalokkal.
A főszereplője Sophie, aki anyukájával Donnával él egy kis görög szigeten, ahol Donna egy szállodát üzemeltet. A lány az esküvőjére készül Skyjal és e nagy napra meg szeretné hívni az apját. Igen ám, de nem tudja, hogy ki az. A padláson rátalál az anyja naplójára, ami a foganásának az évében íródott. A szerint három lehetséges jelölt van, aki az apja lehetne (ejnye Donna!:D). És ő, jóhiszeműen meghívja mind a hármat.
A film egy musical, ami az Abba slágereire épül.
Én tényleg imádom, tökéletes lazításhoz és szórakozáshoz.
Az angol előzetest ide kattintva megnézhetitek, sajnos magyart nem találtam hozzá.
És jön a második része!

Az istenek a fejükre estek (1980)
Azt hiszed meleged van? Képzeld el Afrikában a sivatagban milyen forróság lehet! Ugye, máris nincs annyira meleged?
Az Istenek a fejükre estek egy nagyon vicces film a busmanokról és egy pár fehér emberről.
A történet szerint a plakáton látható busman talál egy égből aláhullt kólás üveget. Rendes és okos ember lévén azonnal átlátja a helyzetet. Biztos az istenek ejtették le az égből, ezért nincs más teendő, mint elmenni a világ végére és visszaadni  nekik. 
Van egy második része is az is, mint ez nagyon aranyos és vicces film, ajánlom.








Szinte már klasszikusnak számít a romantikarajongók számára.
Baby nyaralni megy a szüleivel egy unalmas hotelbe családjával.
A lány itt táncot kezd tanulni Johnnytól, az üdülőhely táncoktatójától. Néhány szerencsétlen fordulat miatt Babynek kell indulnia egy táncversenyen Johnny párjaként. Gyakorlás közben egymásba szeretnek. Aztán bonyodalmak, megoldások bla bla bal... és tánc! A filmben hatalmas szerepet játszik a tánc, tetszettek is azok a jelenetek.
Egy könnyed kis nyári romantikus táncos musical két különböző világból származó fiatal szerelméről.
Nem mondom, hogy imádtam, de tetszett egynek elment és tökéletes nyári kikapcsolódásnak.
Angol előzetes
Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989)Unod már az otthon punnyadást? Akkor nézd meg ezt a filmet és menj el egy izgalmas kalandra, nem mással, mint a híres Indian Jonesszal.
Az Utolsó kerszteslovagban ezúttal Indiana Jones a Szent Grál nyomába ered, több országon keresztül. Ehhez a nem egyszerű vállalkozáshoz igénybe veszi apja segítség is.
Én ugyan nem láttam az összes Indiana Jones filmet, de bátran állíthatom, hogy ez a legjobb. Akciódús és nagyon vicces. A kedvenc jelenetem, amikor a Náci Németországban egy könyvégetésre tévednek. Nem lövöm le a poént, de hosszú percekig nevettem rajta.


Indul a bakterház (1980)Eleged van a külföldi/Hollywood-i filmekből?
Ez a nagyszerű magyar film tetszeni fog!
Történetünk főszereplője Bendegúz, aki egy bitang rossz gyerek, mindenki tudja, hogy sosem lesz belőle becsületes ember. Az anyja elszegödteti a bakterházba tehénpásztornak, a fiú ellenkezésének ellenére.
Kicsit már régen láttam ugyan, de arra emlékszem, hogy tetszett. Tökéletes szünet a sok külföldi film között.



Kincs, ami nincs (1981)
Legatyásodtál a nyáron? Elmennél kalandozni?
Hát a rossz hír, hogy ezen nem segíthetek (:D), de ajánlhatom ezt a remek filmet, amiben pár rossz fogadás és szerencsétlenség után, jól ismert két főszereplőnk Bud Spencer és Terence Hill (sose tudom a karaktereiket, hogy hívják) hasonló helyzetbe keveredik. 
A film adja a szokásos Bud-Terence film kellékeket, bunyó csttanós pofonokkal, pattogó és Budot idegesítő Terence és zabáló Bud Spencer ezúttal egy kis szigeten. Emellett természetesen nagyon vicces pár meglepő fordulattal.
Nem mondok azzal újat, hogy én IMÁDOM a Bud Spencer és Terence Hill filmeket, a közöseket és a külön-különöket egyaránt. Ez a kedvenceim közé tartozik a filmjeik közül.




Made in Hungaria (2009)
Ne aggódjatok van még egy magyar film a tarsolyomban, ami nem más, mint a Made in Hungária.
Igaz történet, Fenyő Miklós élete alapján.
Főszereplőnk Miki és szülei évekig tartó amerikai/angliai kint tartózkodásuk után visszatérnek Budapestre. Igen ám, de itt már minden megváltozott. A fiú barátai új vezért választottak és nem sokan látják szívesen Magyarországra Amerikából épp csak visszatért családot. Miki ráadásul nem viseli jól, hogy haza kellett jönniük. De a zene megoldja helyzetet.
Szégyellem, de ezt a filmet tavalyig nem láttam. Azóta megnéztem vagy négyszer. Egyszerűen imádom! A dalok fülbemászóak, a párbeszédek szórakoztatóak, a történet érdekes. Mindenkinek ajánlom!
Előzetes

Nagyfiúk (2010)

Nincsen karácsony Kevin nélkül és nincsen nyár Nagyfiúk nélkül. Az eddig két részes filmsorozat (nem kell őket sorrendben nézni, én is fordítva néztem őket) szerintem a maga vígjáték kategoriájában a legjobb. IMÁDOM! Az a tipikus film, amit átröhögsz, mert folyamatosan poénokkal bombáznak. 
Ráadásul tökéletesek a nyárhoz. 
Barátok, viccek, család és tömény szorakozás. Mindenkinek ajánlom!
1.Előzetes 2.Előzetes

Delfines kaland (2011)Rio (2011)



Megsülsz és csobbannál már egyet?
Nézd meg ezt a megható és igaz történeten alapuló filmet egy delfinről, aki elvesztette a farkát és egy fiúról, aki meg gondozza őt és beleszeret az állat gondozásba, meg az vízimenhely tulajdonos lányába.
Imádtam ezt is és a második részét is igazából. Tényleg meghattó és szórakoztató film.
Előzetes









A rajzfilmek kedvelőinek bátran ajánlom ezt az aranyos kis filmet egy veszélyeztetett házi papagályról és Brazíliáról.
Amit ebben a filmben legjobban szerettem az a hangulata, imádtam és nemcsak Brazíliába utazáshoz, hanem a papagáj tartáshoz is meghozta a kedvem.
Előzetes







A Karib-tenger kalózai – Salazar bosszúja (2017)






Nincsen filmes bejegyzés Karib-tenger kalózai nélkül, így most sem hagyhattam ki. Ez egy minden évszakhoz tökéletes filmsorozat. 
Írtunk róla értékelést ide kattintva elolvashatod.











Apád-anyád idejöjjön! (1998)


Utolsónak egy szintén klasszikus gyerekfilmet hoztam, ami nem más, mint a Két lotti feldolgozása az Apád, anyád idejöjjön.
Atörténetet mindenki ismeri. Ikrek, nem tudnak egymásról, egy nyári táborban találkoznak, helyet cserélnek aztán meg elhatározzák, hogy újra összehozzák a szüleiket.

Könnyed, szórakoztató kis film.
Angol előzetes








Kimaradt valami ugye?
Hát persze! A Magyar Vándor!
Képtalálat a következőre: „magyar vándor film”



IMÁDOOOOOM! NÉZD MEG!
Bővebben ide kattintva olvashattok a Magyar vándor imádatomról.









Ez lett volna az én nyári film ajánlóm. Ki szereti még ezeket a filmeket? Ti mit raktatok volna még fel a listára?
Nemsokára jövök egy sorozatajánlóval, ha sikerül összegyűjtenem párat. Az biztos, hogy a Pretty Little Liars-ről fogok írni, hogy gyűjtök-e mellé még párat, az majd kiderül.
Jó nyarat és olvasást!
Ne felejtsetek el benézni a projekthét többi résztvevőjéhez is!

@Virág_Blogger @Sol @BarbyMalik0112 @neverhood @csokitorta @NagyDorka @Ashley_Redwood @sateenkaarigirl @perpetua @Gothic01 @AliceBertrand @M_Annie_99 @Vicky3 @VNoémi @FairyDust @molly_ @Mira_Könyvespolca_blog @_RókaLány @AniTiger @Niitaa @pveronika @Valentine_Wiggin @Judy22 @Beatrice8

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó bejegyzés lett! Jó pár kedvenc filmemet felsoroltad... :D

    VálaszTörlés
  2. Mamma mia, Nagy fiúk, Apád, anyád ide jöjjön és a Delfinkaland. :))

    VálaszTörlés

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene