Rupi Kaur: Milk and Honey

Sziasztok! Biztosan sokan hallottatok már Rupi Kaur Milk and Honey (Tej és méz) című művéről. Ez egy kifejezetten nőknek íródott verses gyűjtemény (?) és jelenleg amerikai bestseller. Gondoltam, ha már ennyire népszerű, kihasználom az angoltudásom, és beleolvasok az interneten. Életemben először bántam meg, hogy tudok idegen nyelveken. /Ha hatalmas rajongó vagy, csak saját felelősségre olvasd tovább a kritikát!/Először is, szerintem ezt a formázatlan masszát túlzás versnek nevezni, költészetnek pedig egyenesen merész húzás. Ilyet bármelyik általános iskolás kiscsaj összevág Facebookos idézetekből. Ez a mű nekem nem adott semmi újat, a versekben megfogalmazott dolgokat már ezerszer olvastam különböző közösségi oldalakon. Gondoljatok a depressziós, lehangoló gondolatokra az élet nehézségeiről - nos, ez a könyv nagyjából ilyenekből áll, és, mint írtam, minden egyediséget nélkülöz.

A másik nagy problémám maga a szöveg formázása.

nagyon idegesítő
hogy mindent
így ír le
az író
tehát semmi
írásjel
minden kisbetűvel
és még csak a
sorok sincsenek
értelmesen elválasztva
inkább mintha csak
a hasára ütött
volna

Ráadásul egyes sorok iszonyatosan hosszúak, mások egy szóból állnak - és ez egyáltalán nem teszi költőibbé (vagy akármi is lett volna a cél). Sokkal inkább értelmetlen massza az egész.


A könyv erősségeként sajnos legfeljebb a rajzokat tudnám kiemelni. Azok között ugyanis akad egy-két egészen jó, ami passzol is az adott vershez. Meg olyan is, ami ötévesek munkájára emlékeztet, és bárki meg tudná rajzolni. Mindegy.
Azt az egyet nem nagyon értem, hogy ez a mű hogyan lett bestseller. Talán amiatt terjedt el ennyire, mert manapság divatos "depressziósnak" lenni? Vagy az emberek lusták eredeti gondolatokat olvasni? Mindegy is, én szeretem a költészetet, de a Milk and Honey nagyon nem az én műfajom. Egyébként nem is olvastam végig, elég volt nagyjából a fele.
Szerintem nagyjából mindent elmondtam erről a könyvről, amit érdemes tudni. Ha meg szeretnéd rendelni, először olvass bele neten. Lehet, hogy tetszeni fog, hiszen a fenti csak az én véleményem! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Gaura Ágnes: Attila ​koporsója (Borbíró Borbála 5.)

Molyos adatlap Sziasztok! Elolvastam Gaura Ágnes Borbíró Borbála sorozatának eddig megjelent utolsó, 5. kötetét. Legjobb rész eddig...

Címkék

értékelés könyv romantikus kedvenc fantasy KMK ifjúsági kritika sorozat vörös pöttyös Blogprojekt booktag Sarah J. Maas a hónapban olvasott könyveim film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón VII.Könyvmoly Párbaj ACOTAR Joss Stirling kihívás komoly Árnyvadászok Harry Potter LOL On Sai havi összegző lista tündérek Book A Sloth Box Leiner Laura karácsony manó könyvek Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Outlander Rubin Pöttyös Summer Forever Projekt időutazás móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi scifi thriller trilógia vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Kaméleon könyvek Kerstin Gier Könyvfesztivál Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Colleen Hoover Egy ikerpár titkos naplója Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jennifer L. Armentrout Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Leigh Bardugo Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton angol nyelven az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok harc a szalamandrákkal horror izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene