Blogprojekt #5 – Kedvenc kiakónk 3.nap: KMK-s különlegességek


Sziasztok!
Az előző két Blogprojektes napon, azokról a KMK-s könyvekről írtam, amik kedvencek lettek vagy csalódtam bennük, nem tetszettek. Ma azokról írok, amelyek ugyan se az egyik se a másik hatást nem váltották ki belőlem valamiért mégis különlegesek számomra. Előre láthatólag nem hiszem, hogy én valami sok könyvet be tudnék sorolni ebbe a kategóriába, mert ha valami különleges számára akkor általában kedvenc is lesz. Szóval, ha már a Könyvmolyképzőről írok három napja az általános véleményemet is megosztom veletek a kiadóval kapcsolatban.
Kezdjük!
(Nagyon rövid leszek.)

Különleges számomra...


az Anna és a francia csók, mert ez volt az első Vörös Pöttyös könyv, amit olvastam.

a Vaskirály, mert ez volt az első könyv, amit molyon cseréltem el :D.

az Álom két keréken, mert a második és a harmadik újraolvasás között, valami történhetett velem, ugyanis az egyik kedvenc könyvemből, egy közepes, lassú folyású, túl kevés romantikát tartalmazó könyv lett, nagyon idegesítő főszereplővel és szüleivel. Lehet kár volt újraolvasni. :D

az Angyal, mert elindított az Árnyvadásszá válás útján és összeismertetett minket az egyik legjobb barátnőmmel. <3

a Slammed–Szívcsapás trilógia, mert segített tágítani a komfortzónámat a Rubin Pöttyös könyvek felé.

a Liverpool Street, amiatt, aki ajánlotta és, mert egy szomorú, de szép történet, amiből sokat lehet tanulni.

az Empire of Storms–Kardok vihara és az Őszi dobszó, mert ilyen szintű kiborulást és őrjöngést nem kis feladat kiváltani belőlem, eléggé nyugodt embernek tartom magam. Az Őszi dobszó egy potom egy órás ámokfutást váltott ki belőlem éjféltájban, az EoSra meg elég csak gondolnom, hogy teljesen kiboruljak. Elismerésem nektek! :DD

minden más kedvenc könyvem, hiszen minden könyv hozzánk tesz valamit, mind különleges számomra(ami kedvenc lett).
Könyvmolyképző kiadóról a véleményem(A kiadóval természetesen semmilyen kapcsolatban nem állok, csak egy rajongó vagyok és ez a saját személyes véleményem.)
Szerintem a Könyvmolyképző sikerének a fő oka a hatalmas és minden témára, műfajra kiterjedő kínálatuk. A legtöbb ifjúsági könyvet ők adják ki Magyarországon, ezért is a kedvenc kiadóm. Bár elsősorban az ifjúság a célközönségük, mégis folyamatosan újabb és újabb műfajú regényeket kezdenek el kiadni, új pöttyöket alkotva. Még mindig a Vörös Pöttyösekből van a legtöbb, de már az Arany és Rubin Pöttyös könyvek kedvelőinek is van bőven miből válogatnia. Szerintem ezt nem is kell tovább ragozni. De mi az, ami miatt az előbb felsoroltakon kívül a kedvencemmé vált?
◈Hihetetlen mennyiségű könyvet adnak ki évente. Ez azt jelenti, hogy évek óta nem volt olyan, hogy ne tudtam volna, mit vegyek meg legközelebb, maximum a bőség zavara állt fenn. 
◈A kiadások mínősége. Egy-egy kiadóval komoly problémám, hogy épp csak ránézek a könyvre, már törött a gerince és ezt nem úgy értem, hogy hibásan árulják, hanem hogy nagyon gyorsan eltörnek. Én meg egyszerűen utálom, ha egy könyvnek törött a gerince. Természetesen a KMK könyvgerincek is törnek, nem mondanám, hogy az övék a legstrapabíróbb, de ha valaki vigyázz rá, akkor nem hajlamosak csak úgy a semmitől rongálódni.
◈A webshop és az ingyen kiszállítás. Ez már az anyagiasabb része a dolognak, de én akkor is nagyon szeretem, hogy a webshopban folyamatosan van valami akció, akkor is ha a nagyobbakat nem számítjuk. Emellé jön a 2 könyv után ingyenes kiszállítás. Én a többi kiadótól általában azért nem rendelek közvetlenül, inkább megveszem a boltban, mert vagy egyáltalán nincs vagy csak egy sokkal nagyon összegtől ingyenes kiszállítás. A postaköltséggel pedig szinte semmilyen akció mellett nem éri meg nekem online rendelni.
◈A visszacserélés és probléma kezelés. Mint mindenhol, itt is előfordul, hogy más könyvet kapsz, mint amit rendeltél, hibásan érkezik vagy valamilyen ajándékot, ami járt volna a csomaghoz nem kapsz meg. Ezek nagyon kellemetlenek tudnak lenni, de nagyszerűen kezelik. Egy héten belül visszacserélik ha hibás vagy rossz könyvet kaptál, a csomagból kimaradt ajándékot, könyvjelzőt egyebet elküldik ingyen és így tovább. Karácsonykor volt is egy nagy balhé az egyik könyv megjelenését illetően, ami nagyon sok rajongóból előcsalta a mérgesebbik énjét. Ezt én végigkövettem különböző könyves oldalakon és azt kell, hogy mondjam, hogy hihetetlenül nagylelkűen és jól megoldották. 
◈Folyamatosan kapcsolatot tartanak különböző könyves oldalakon a az olvasókkal.
Természetesen nem akarok elsiklani a hibái mellett se hiszen ezek is vannak. Mint például a szövegek minősége, ezek sajnos sok könyv esetében tartalmaznak helyesírási hibákat, elgépeléseket, nyomdahibákat. Szerencsémre én ezeket viszonylag ritkán veszem észre, de más figyelmesebben olvasókat és azért engem is eléggé szokott zavarni. Vannak még ilyen és ehhez hasonló hibái, de ezek alulmaradnak szerény véleményem szerint a pozitívumai mögött. Számomra. Ha te mást gondolsz, akkor nyugodtan írd le nekem kommentben, kulturáltan. :)
Ha kedvet kaptatok valamelyik könyvhöz, megvásárolhatjátok itt: https://konyvmolykepzo.hu/
Ez lett volna a januári Blogprojekt, remélem tetszett nektek, ha igen vagy ha nem ne tartsátok magatokban! Következő hónapban valami különlegessel készülünk neketek ;).

Nézzetek be a többiekhez is:
Sajnos Petra, az alapítónk kiszállt és a többiek időszűkében nem tudnak részt venni ezért most csak hárman vagyunk :(
Kamilla (Könyves Boldogság blog)
Felhő (Felhő olvasónaplója blog)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene