Beth Flynn: Kilenc perc


Az ​akkor tizenöt éves Ginny Lemont 1975. május 15-én elrabolják egy bolt elől Fort Lauderdale-ben. Az elkövető az egyik legbrutálisabb dél-floridai motoros banda tagja. 
Ginny élete ekkor örökre megváltozik. Új nevet kap, új identitást és egy új életet az Everglades mocsár szélén – egy ijesztő, durva és erőszakos világban, ahol mindenkinek álneve van, a hűség pedig a túlélés kulcsa. 
Az egésznek pedig Grizz áll a középpontjában: termetes, sötéten jóképű és ijesztő férfi, aki Ginnyvel valahogy mégis olyan gyengéd, hiszen ő élete egyetlen igaz szerelme. 
Így kezdődik az érzelmi megszállottságról és a manipulációról szóló mese, amiben egy környezetéből kiszakított lány kénytelen az egyetlen emberre támaszkodni, akitől figyelmet, szeretetet és gondoskodást kaphat. A fogva tartójára. Ginny okos és intelligens, de még csak tinédzser. Nehezen alkalmazkodik az új életéhez, eleinte küzd ellene. Aztán belenyugszik a feltételekbe. 
Vajon megmentik? Vagy elmenekül? Kiszabadul élve, ha egyáltalán kiszabadul valahogy?Sziasztok! A fülszöveg alapján nekem rögtön megtetszett a történet. Bár kicsit másra számítottam, de egyáltalán nem volt csalódás, sőt azt hiszem, elolvastam az egyik legérdekesebb könyvet életemben. Beth Flynn Kilenc perce szerintem hiánypótló kortárs alkotás, nekem az egyik kedvencem lett. Nézzük részletesebben a kritikát. Ezúttal ígérem, teljesen spoilermentesen!

Először is, az nagyon jó volt a regényben, hogy az alapsztori elég egyedi. Persze van több hasonló könyv is, de ez hihetően írja le az egész történetet. Ahogy olvastam, már az elején teljesen beszippantott ez a furcsa világ, ahol minden más, mint a mi életünkben. Pedig egyáltalán nem fantasyról van szó, éppen ezért megdöbbentő és durva is. (Zárójeles megjegyzés: bár a könyv végig azt sugallja, hogy "örülj, hogy nem veled történik mindez", azért én nem bánnám, ha egy a Sátán Seregéhez hasonló motoros banda elrabolna... :D)
A történet másik nagy erőssége a fordulatos események. Amikor már azt hiszed, minden nyugodt lesz egy ideig, jön egy váratlan csavar, ami megváltoztatja az egész történetet. Éppen ezért imádtam! Egyetlen unalmas rész sem volt a könyvben, és gyorsan olvastatta magát.

A szereplőket is nagyon megkedveltem. Szinte csoda történt, de alig volt olyan karakter, akit nem bírtam. (Más könyvek esetében ez fordítva szokott lenni.) Valami miatt mindenki szerethető volt, a hibáikkal együtt. Végülis, bűnözőkről beszélünk, tehát el kell tekinteni az agresszivitástól, néhány gyilkosságtól meg egyéb apróságoktól! :D Persze azért Willow nem volt a szívem csücske, de nem zavart túl sok vizet. A kedvenc szereplőim egyébként Grunt, Grizz, Moe és természetesen Ginny voltak. A többiek pedig szintén jól "beleillettek" a bandába. Igen, az is nagyon tetszett, ahogyan a tagok mindig együttműködtek, segítették egymást. Néha azt éreztem, tényleg olyanok, mint egy család, és ezt jól bemutatta az író.

Összességében, imádtam a könyvet! Szerintem ez tipikusan egy olyan alkotás, amit mindenkinek el kellene olvasnia. Nekem a maga sokkoló jeleneteivel megváltoztatta az életemet. Volt, hogy olvasás közben majdnem sírtam, de nagyon sokszor nevettem is. Egyes részeket pedig jobb, ha az ember nem vesz komolyan, mert tényleg nagyon durva.
Mindenesetre, csak egy dolgot ismételnék így a végén: olvasd el! Most az egyik kedvenc könyvem. (Lehet, hogy ezt már említettem...) Lényegében mindegy, hogy ki vagy, mit szeretsz vagy milyen műfajt szoktál olvasni, 15 éves kor fölött a Kilenc perc must read! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Gaura Ágnes: Attila ​koporsója (Borbíró Borbála 5.)

Molyos adatlap Sziasztok! Elolvastam Gaura Ágnes Borbíró Borbála sorozatának eddig megjelent utolsó, 5. kötetét. Legjobb rész eddig...

Címkék

értékelés könyv romantikus kedvenc fantasy KMK ifjúsági kritika sorozat vörös pöttyös Blogprojekt booktag Sarah J. Maas a hónapban olvasott könyveim film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón VII.Könyvmoly Párbaj ACOTAR Joss Stirling kihívás komoly Árnyvadászok Harry Potter LOL On Sai havi összegző lista tündérek Book A Sloth Box Leiner Laura karácsony manó könyvek Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Outlander Rubin Pöttyös Summer Forever Projekt időutazás móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi scifi thriller trilógia vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Kaméleon könyvek Kerstin Gier Könyvfesztivál Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Colleen Hoover Egy ikerpár titkos naplója Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jennifer L. Armentrout Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Leigh Bardugo Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton angol nyelven az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok harc a szalamandrákkal horror izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene