Közös kérdőív (Summer Forever Projekt 3.)



Ma projekthetes 3. posztommal érkeztem, ami nem más, mint a közös kérdőív. Én imádtam kitölteni, mint minden kérdőívet/tesztet, remélem nektek is tetszeni fog!

Gothic01 kérdései:

Ha egy meglepetésutazásra készülnél, melyik könyvkarakterre bíznád rá a holmijaid becsomagolását és ki az, akit minden körülmények között távol tartanál a feladattól?

Hannára az Időfutárból, mert mondja is, hogy a sok költözés miatt egy óra alatt bepakol egy egész lakást(vagy valami hasonló). Vagy Hermionére, aki nemcsak hogy precíz, még szuper tértágító varázslata is van. 
Jó sok embert távol tartanék tőle, de most szerintem Aervynt mondom a Modern boszorkányból. Négyéves, hatalmas varázstehetséggel és rengeteg komiszsággal megáldott boszorkánykölyök. Közelébe nem engedném a cuccomnak. Esetleg a szállításnál azért megengedném, hogy távátvigye őket, miután megértettem vel, hogy pontosan hova.
Szerintem én hatékonyan és gyorsan csomagolok, viszont a igaz, hogy szörnyen rendetlenül.

Vihar miatt felszállási tilalom lép életbe és minden jel arra mutat, a reptéren kell éjszakáznod egy idegen országban és akár napok telhetnek el, mire valamerre elindulhatsz. Melyik könyvszereplőtől kérnél telefonos segítséget? 

Magnus Banetől. Egyrészt imádom őt, ezért minden lehetőséget megragadok, hogy talákozhassak vele, másrészt rengeteg nyelven beszél, több városban is van háza, varázserővel rendelkezik és szórakoztató. Tőlem aztán bármeddig tarthat az a tilalom! :D

AniTiger kérdése:

Ebben a kellemes nyári időben egy úszógumin lustálkodsz valamelyik magyar tóban, egy tengerben vagy akár egy medencében. Már csak egy dolog hiányzik a tökéletességhez: egy könyv. Melyik könyvet mernéd így olvasni és miért? 

Egy LOL-osat. Tökéletes kikapcsolódásnak és ha a vízbe is esik akkor is egye a fene, nem dől össze a világ. Persze jobb lenne, ha előbb kiolvashatnám, de ha nem, ez van. Mondjuk én mindig kölcsönkapom a LOL-osokat egy barátnőmtől az övére jobban vigyázok, de abból indultam ki, hogy enyém a könyv.

Perpetua és Indie kérdése:

Van valami könyves célkitűzésed nyárra vagy nyaralásra? 

Minnél többet olvasni. :D Nem, nincs persze vannak könyvek, főleg amik már megvannak itthon, amiket szeretnék vagy kéne olvasnom, de felesleges összállítanom egy listát úgysem tudom betartani. 

Dorka kérdése:

Táborba készülsz a nyárra. Kik lennének azok a karakterek, akikkel szívesen együtt töltenél egy egész hetet a móka és kacagás jegyében? 

Vannak karakterek, akikkel szívesen együtt töltenék egy hetet, de nem a móka és a kacagás nevében. ;) 
De, hogy a kérdésre válaszolja a móka és a kacagás nevében szívesen együtt töltenék egy hetet Aervynnel (tudom, megint, de ha egyszer imádom a kiskrapekot?), Will Herondalelel (ő beletartozik az előző kategóriába, de szerintem mókásan is jól ellenénk a vicceivel, meg a dalaival) és Celaenával (a vicces, olvasós, csokizabálos énjével nem az orgyilkossal, nyilván). Érdekes kis bagázs lennénk. :DD

Ki(k) az(ok) a karakter(ek), aki(ket) szívesebben látnál egy lakatlan szigeten, minthogy vele(ük) bulizd át a nyarat? 

Én is ott vagyok azon a szigeten?
Jó, mondjuk, hogy nem vagyok ott szóval, aki oda kerül azt tulajdonképpen száműzöm. Könyves karakterek akiket nem kedvelek... van egy pár: Arobyn Hamel, Ianthe, Tamlin(mindegyikük SJM), Clary(TMI), Blake(Luxen), Bellatrix és Peter(HP), Geri és Balogh(Bexi), Belly (Nyár, amikor...) stb, stb,...

FairyDust kérdése:

Ha adott lenne egy Hawaii 2 hetes álomutazás, és vihetnél magaddal három személyt(különböző könyvekből), kit vinnél és miért?

Maddyt (frissen olvasva a Minden, mindent), mert imádja és jót úszkálnánk együtt meg csodálnánk a dolgokat és könyvekről dumcsiznánk.
Étiennt, mert imádom őt.
És Nagy Márkot ugyanazon okból, de a mobilt otthon hagyatnám vele.

Sol kérdése:

Már mindent bepakoltál a nyaralásra, amikor észreveszed, hogy kifelejtetted a könyvet, és nincs több hely neki a táskádban. Mit veszel ki, hogy legyen hely a könyvnek?

Bármit, amiből a biztonság kedvéért többet raktam be, esetleg társast, mert ha olvasok akkor úgyse játszok. Egyébként meg mindig a könyvekkel kezdem, így nem felejthetem ki őket.

Vikcy3 kérdése:

Melyik az a (létező) hely, amit egy könyv hatására látogattál meg/látogatnál meg a jövőben?
Párizst az Anna és a francia csók hatására, bár nyilván nem csak amiatt.

molly kérdései:

Ha egy könyvhelyszínre mehetnél 1 hétre nyaralni (tehát oda, ahol a történet játszódik) melyiket választanád?

Vegyük úgy, hogy saaajnos nincsenek ott szereplők és akkor mennék nyaralni Hawaiira (Mondom, most olvastam ki a Minden, mindent!) és egész nap búvárkodnék.

Hány könyvet viszel magaddal nyaralásra?

Egy átlagos egy hetes nyaralásra mindig maguktól a köyvektől függ mennyit viszek milyen hosszúak, meg hogy hova megyünk. De átlagosan 4 könyvet szoktam vinni + Kindle (:D).

Valentine Wiggin kérdései:

Melyik az a teljesen fiktív ország vagy hely, ahová szívesen elutaznál?

Night Court, Velaris és légyszi legyenek ott a szereplők is! Jó, alku képes vagyok elég, ha Rhys van ott :D.

Augusztus 20-án fontos szerepet kap a történelem. Kedvenc történelmi regényed?

Nagyon szeretem a törit, kedvenc tantárgyam, de ahogy rákerestem molyon a történelmi regény szóra, rá kellett jönnöm, hogy nem olvasok olyanokat. Olvasok múltban játszódóakat pl: Edenbrook, Pokoli szerkezetek, Napernyő protektorátus..., de ezek szerint ezek nem számítanak annak :/.

Rossz az idő, így egy napot „kultúrprogrammal” kell töltened. Melyik fiktív karakterrel mennél könyvtárba, múzeumba, moziba?

Tessával a Pokoli szerkezetekből. Tökéletes társaság lenne ezekhez.

csokitorta kérdése:

Melyik könyvszereplőt választanád idegenvezetőnek?

Willemet a Csak egy napból. Rengeteg helyen járt és jól feltalálja magát.

M_Annie_99 kérdései:

Ha az lenne a nyári házi feladatod, hogy írj egy tipikus, nyári szerelmes történetet, melyik könyvből/könyvekből merítenél ihletet?

Toplistás szerelem bár az nem teljesen nyári, Álom két keréken, Hűvösvölgyi suli 3. (azt hiszem az a nyári rész). Talán ezekből nem tudom, nem szeretek történetet írni. Mondjuk lehet én vagyok az egyedüli ilyen könyvmoly.

Ha választanod kellene, melyik kedvenc könyves karakterednek írnál szerelmes levelet?

Rhysnek :))).

Judy22 kérdése:

Milyen nyári ételt szeretsz a legjobban és mely könyves karakterrel fogyasztanád el most per pillanat?

Nincsen kedvenc nyári ételem így nem is tudom elfogyasztani senkivel.

Mennyivel olvasol többet/kevesebbet nyáron, mint a többi évszakban?

Ha ezt így folytatom, mint most akkor szinte semmivel. Évközben is igyekszek sokat olvasni, így minden szabidőmet azzal töltöm. Nyáron viszont ezt a több szabadidőt mással is töltöm nem csak olvasással.

Mit szeretsz legjobban a nyárban?

Az úszást és a szabadidőt.

Nyárról milyen 10 szó jut eszedbe rögtön?

könyvek, sorozatok, meleg, szúnyogok, úszás, nyaralás, filmek, szabadidő, net ): , strand

Niitaa kérdései:

Melyik három könyvbeli karakterrel tartanál a legszívesebben csajos/pasis estét? Milyen programok merülnének fel?

Csajos estére tuti meghívnám Celaenát, szerintem tényleg jóban lennénk, valamint Tessát. Mindketten voltak már más válaszokban is azon egyszerű okból kifolyólag, hogy nagyon kevés főhősnőt bírok. Harmadiknak meghívnám... Skyt a Lélektársakból. Ha szerencsénk van akkor ő úgyse tudja levakarni magáról Zedet :D, így ő is jönne.
A programokat majd ott kitaláljuk.

Mutass egy számodra nagyon nyárias borítót!

Írtam egy bejegyzést róluk, amit ide kattintva megtekinthettek.

Mint nyári nyaralás, melyik könyv világába lépnél be a legszívesebben, eltölteni ott egy hetet?

Megintcsak Velaris az ACOTAR-ból és ha már ott vagyok akkor átruccanék nyaralni a Summer Court-ba.

Virág kérdései:

Klisés klasszikus leszek: mik a terveid erre a nyárra? :)

Minnél többet olvasni, családommal lenni, sorozatokat nézni.

Ülsz a kocsiban, és nézed az elsuhanó tájat az ablakon át, ahogy tartasz a nyaralásra. A nap süt, a szél kellemesen hűsít, az országút pedig végtelenül terül el előtted. Milyen aláfestőzenét képzelnél az utazáshoz?

Most hirtelen Bikinitől a Közeli helyeken ugrott be, pedig évek óta nem hallgatom.

BarbyMalik kérdése:

1.) Ha nyár, akkor nekem a fagyi jut először eszembe. Melyik könyvkaraktert vinnéd el fagyizni?

Passz bárkivel fagyiznék, akit bírok.

2.) Szép idő + hintaágy + jó könyv = tökéletes időtöltés. Melyik kötet illene neked az egyenletbe?

Most épp az Egy nap talánt mondanám, pár napja olvastam ki és imádtam. Értékelést is írtam róla.

3.) Melyik az a könyv, amit nyáron mindenképp el szeretnél olvasni? Miért?

Nincs olyan, amit mindenképp el szeretnék olvasni. Azokról a könyvekről, amik most előnyt képeznek nálam, mert megvannak és most azokat szeretném leginkább olvasni, készítettem egy folyamatosan bővülő (így praktikusan örökké tartó) listát, amit ide kattintva megnézhettek. Viszont, mint mondtam mániákus könyvvásárlóként folyamatosan újak kerülnek rá, ráadásul nem csak innen olvasok, hanem kölcsönből, könyvtárból, elektronikusan... Sose fogom az egész listát végigolvasni így attól tartok :D.

Ez lett volna a projekthetesek közös kérdőíve, a saját kérdéseimet nem válaszoltam meg, de a többieknél megtekinthetők, nézzetek be hozzájuk is!

A záró bejegyzéssel, egy nyereményjátékkal, ha minden jól megy ma érkezem, ha nem akkor holnap.
Jó olvasást és szép nyarat!

@Virág_Blogger @Sol @BarbyMalik0112 @neverhood @csokitorta @NagyDorka @Ashley_Redwood @sateenkaarigirl @perpetua @Gothic01 @AliceBertrand @M_Annie_99 @Vicky3 @VNoémi @FairyDust @molly_ @Mira_Könyvespolca_blog @_RókaLány @AniTiger @Niitaa @pveronika @Valentine_Wiggin @Judy22 @Beatrice8

2 megjegyzés:

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene