Joss Stirling: Lélektársak 3.: Crystal


"Én voltam az, akit Harry Potter világában muglinak hívtak volna. Egy átkozott mugli."
Fülszöveg:
Még több kaland, még több szerelem–a Lélektársak-trilógia befejező része végre magyarul is!Crystal Brook a család fekete bárányának számított; senki sem vette észre, hogy neki is savant képességei vannak. Eddig…Mikor nővérével, Diamonddal Denverbe utaznak, egy véletlen folytán megismerkednek a nagyon dögös és lehengerlő Benedict testvérekkel. Diamond egy pillanat alatt fülig szerelmes lesz, és hamarosan jegygyűrű csillog az ujján. Crystalt azonban nemcsak, hogy nem hatja meg a fiúk sármja, de úgy érzi, Xav Benedictnél idegesítőbb fickóval nem találkozott még az életben. Diamond esküvőjét Olaszországban, Velencében tartják; itt gyűlik össze a két család. Közös ellenségük végre elérkezettnek látja az időt a támadásra. Crystalnek és Xavnek össze kell fognia, ha meg akarják védeni szeretteiket és megfejteni egy rég elfeledett titkot.
"– Crystal, miért nem mondtad, hogy ilyen jóképű olasz pasikkal is találkozhat az ember, ha itt dolgozik? Őt például szívesen hazavinném magammal, mondjuk egy nagy masnival átkötve. Elvörösödtem, és megköszörültem a torkomat. – Ööö… Lily… Xav megfordult, és kíváncsian felvonta a szemöldökét. Lily megszorította a karomat: – Ugye nem? Beszél angolul, mi? Lőjetek le! – Á, kár lenne érted – nevetett Xav. – Te jó ég, és ráadásul amerikai! Azt hiszem, mindjárt elsüllyedek szégyenemben. Crystal, keress nekem egy köpenyt és dobd a fejemre! El kell tűnnöm innen."
Történet:
Denver
Harmadik kötetünk főszereplője Crystal Brook, magasabb, mint a legtöbb lány és sok fiúnál is, kócos, bozontos, vörös haja van és fáraós orra (saját leírása). 7. gyerek a családjában, ezért különlegesnek kéne lennie. Különleges is, a leghaszontalanabb savant a családjában (saját bevallása szerint), hiszen képessége, hogy megtalál elveszett tárgyakat amihez érzelmileg kötődik az illető, plüssmackókat, kabátokat, kulcsokat, olyan, mint egy csipogós kulcstartó. 
Ráadásul még a legalapvetőbb savant képességet se tudja használni, a telepátiát, rosszul van tőle, már csak ha a közelében használják is. 
Az apja volt a támasza, mindenben bíztatta, rá hasonlított leginkább Crystal, de aztán pont a 18. születésnapján az apja meghalt
Velence
Crystalt nagyon megviselte, a vizsgákon megbukott és a legfiatalabb nővérén, Diamondon kívűl senki se törődött vele igazán. Az anyja odaköltözött egyik lányának a családjához és az unokáiba temetkezett. 
"Olyan, mintha fenntartott parkolóhelyem lett volna a szíve közelében. Elmosolyodtam a gondolatra."
Crystal Diamonddal él Velencében, a testvére árnyékában, mert Diamond kedves, szép, jó modorú, a képességének hála híres a savantok között, mert képes békét teremteni, szó szerint. 
Amikor a Benedict család a könyv elején meghívja Diamondot egy konferenciára, Denverbe, Crystal is megy vele. Az első estén megtámadják és kirabolják őket. A segítségükre siető rendőr nem más, mint Trace Benedict a legidősebb Benedict testvér és csodák csodájára Diamond lélektársa. Helyben egymásba szeretnek, és már az esküvőt tervezik, amit Velencében rendeznek. 
Velence
Crystal nagyon örül testvére boldogságának, de még mellőzöttebbnek érzi magát. Az ő feladata a lánybúcsú szervezése. A legénybúcsú szervezését Trace egyik öccse Xav kapta meg. 
Crystal a falra mászik tőle. A fiú szexi, magas, sportos, tenyérbemászó a stílusa, a képessége a gyógyítás és mindenki imádja őt főleg a humora miatt. 
Mikor visszarepül Velencébe dolgozni kezd egy jelmezboltban, varrónőként és tervezi a lánybúcsút egy öreg hölgy támogatásával, úgy tűnik minden rendben lesz. 
Aztán megjelenik Xav, forgatásra mennek, Crystal az újságba kerül és a lánybúcsú katasztrófába torkollik. Össze kell fogniuk Xavval, hogy megmentsék a családjukat és ehhez Crystal képességére van szükségük, ami lehet, hogy nem is olyan haszontalan? Xavval közben egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
"Elvigyorodtam. Igen, Xav az Xav: egyszeri, megismételhetetlen, és pont olyan, amilyet az orvos előírt."

Vélemény:

Santa Maria della Salute-templom
Imádtam!!!Nem tudom, lehet, hogy ez a kedvenc részem, de mivel az egész sorozat fantasztikus, lélegzetelállító, hűűű és imádtam ezért azt már nem tudom mérni, hogy melyik is a kedvencem, mert olyan marha jó!! 
A történet izgalmas, fordulatos, elképesztő vicces és Velencében játszódik! Maszkok, karnevál, gondolák, szerelem.
Crystal az önértékelési problémái ellenére is nagyon szimpatikus. Nem tetszik, ahogy a családja bánik vele!
Xav is kell nekem! Kinek nem kellene, egy ilyen jőképű, törődő, vicces fiú? 
"– Nagyon aranyos lány vagy – már amikor éppen nem idegesítesz halálra az őrültségeiddel. – Te meg egy idegesítő fiú vagy – már amikor éppen nem veszel le a lábamról a kedvességeddel.     
– Akkor elég jól összeillünk, nem?"
Izgalmas volt a többi Benedict és lélektársaik is szerves része lett ami nagyon tetszett mert imádom mindannyiukat. Saul nagyon aranyos szegényt nagyon megviselhette, jobban, mint a fiatalokat. Olyan cukik mind, ahogy bosszúszomjasok!
Szegény lányok, nagyon durva lehetett nekik nem az elejére hiszen akkor ugye nem fogták fel, de amikor elmondták nekik.
Academia-híd
Tetszett a forgatásos szál, mondjuk ebben nagy része volt a forgatás napjának (ami nagyaon awww). De ezen kívűl is, nagyon jó ötlet volt. Steve és Lily nagyon cukik és segítőskészek.
A vége, ahogy Crystal belenéz a lélektárstalanok fejébe nagyon szuper és vicces. Azt hittem arra már sosem derül fény, de kiderült, hogy folytatódik! Ez az! 
Olvasd el, olvasd el az egész sorozatot és engedd, hogy a Benedict fiúk ellopják a szíved!!

10/10***

Olvasd el!

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene