Joss Stirling: Lélektársak 1.: Sky

Szép borító:

Műfaja: 

Romantikus fantasy, de szörnyek/lények nincsenek benne se más dimenziók, angyalok,démonok vagy hasonlók. Viszont aki nem szereti a romantikus (cukormázas) könyveket az ne is olvassa tovább!

A sorozat:

Eddig négy magyarul is megjelent kötet van: Sky, Phoenix, Crystal, Misty. Mindegyik cím a főszereplő lány neve.

Fülszöveg:

Sky egy kicsit zárkózott, szorongó tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni valahol. Mikor Londonból Coloradóba költözik kissé különc nevelőszüleivel, megtapasztalja milyen egy tipikus amerikai középiskola, és milyen egy nem tipikus fiú. Zed Benedict jóképű, tehetséges, minden lány álma, csak épp sötét titkok veszik körül. 
Aztán Sky egy hangot hall a fejében… Az Ő hangját. És Zed is hallja, érti az ő válaszait, amiket még ki sem mondott. Mi ez az egész? Kik a savantok, és létezik olyan, hogy lélektárs? Sky hiszi is, nem is, amíg mélyen belül fel nem éled benne egy képesség, amitől már rég meg akart szabadulni. Valami, amitől egész életében félt… 
Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme.

Történet:

A könyv főszreplője Sky Bright (igen, Tiszta Égnek hívják), aki Angliából egy sziklás hegységi kisvárosba költözik nevelőszüleivel. Az iskolában hamar barátságot köt Tinával, Zoéval és Simonnal. Aztán meglátja Zed Benedictet aki testvéreivel együtt az egész város minden nőnemű tagjának az álma. Hát igen a Benedict szülők Karla és Saul Benedict vicces kedvükben lehettek amikor hét fiúkat az ABC utolsó hét betűjének megfelelően nevezték el, sorrendben a legidősebbtől: Trace, Uriel, Victor, Will, Xav, Yves és a legfiatalabb Zed. Mindannyian őrjítően jóképűek és a legtöbben nagyon rejtélyesek. Zed mogorva, körülbelül két találkozás alkalmával (én azért a fülszöveg alapján többre gondoltam volna) amíg Sky meg nem hallja a hangját a fejében és hányavetin nem válaszol rá, eztán nem és már nem is rejtélyes, mert mindent kész elmondani. És hogy mit mond el? Hogy ő és egész családja Savant*. És mellesleg Sky is az ! Ennél hihetetlenebb nem lehet már? Dehogynem! Sky, Zednek a lélektársa! Elhiszi ez Sky? Hát persze hogy nem! Ez a romantikus szál ami viszi a könyvet a másik az inkább mellékszál.
Szóval vannak savantok különleges képességekkel. És ezt senkinek nem jutott eszébe rosszra használni? Hát persze hogy DE IEGEN! Itt jön a képbe a főgonosz aki bármit képes elkövetni a pénz és a börtön elkerülésének érdekében. Ő vadászik főszereplőinkre.

Vélemény:

IMÁDTAM!!!Az egész sorozatot ezzel kezdve. Pedig nem ilyenre számítottam, de hatalmasat csalódtam kellemesen. A fülszöveg nagyon félrevezető! Senki ne az alapján ítélje meg a könyvet! 
Sky nagyon cuki kislány, én könnyen tudtam azonosulni vele, de egy kicsit túl sokáig tagadta a dolgokat. Zed pedig kell nekem, ahogy a testvérei is, mind olyan aranyosak, segítenek az anyukájuknak, dögösek, viccesek, lovagiasak. De mivel ő a legfiatalabb, ezért korban közelebb áll, ő kell. Awww a Benedict fivérektől el kell olvadni!

Engem teljesen magába szippantott, olvastatta magát. Az egész történet nagyon aranyos, izgalmas, fordulatos, nagyon vicces , szívmelengető, pörgős, letehetetlen, igazán romantikus. A képességek és a világ is logikus . Az egész nagyon könnyed .Mindenkinek ajánlom aki szereti ezt a műfajt. De tényleg annyira könnyed és szívmelengető az egész, hogy bárcsak savant lennél és megtaláltad volna már a társad.

Idézet:

"– Hogy tudod megjegyezni, hogy ki kicsoda?
– Ugyan, könnyű: Trace, a tökös; Uriel, az ultra intelligens; Victor… ööö… vadítóan titokzatos.
– Ez nem ért!
Zoe csak vigyorgott, és folytatta: – Will, az 1000 wattos vigyor; Xav, az X-trém sportos; Yves pedig… rá nem találok szavakat. Zedet meghagyom neked. Ismered a dalt az oviból? – és ezzel dúdolni kezdett egy ismerős dallamot. – Ha a Benedict srácokkal szemléltetnék az oviban a betűket, mi lányok fényévekkel előbb megtanulnánk olvasni."
111-112. oldal, 10. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Értékelés: 10/10***

Olvasd el!

*A savantok különleges emberek, akiknek vannak képességeik, pár dolgot minkenki tud pl.:telepátia, telekinézis de mindenkinek van különlegessége és ebből a különlegességből a legtöbb a 7. gyereknek jut (de ez már nagyon részletezés). A másik nagy különlegességük, hogy minden savantnak van egy párja valahol a világban, aki ugyanabban a pillanatban fogant, mint a párja. Ez a pár tökéletesen kiegészíti társát, erősebbek együtt szóval az egész nagggyon romantikus. Mert gondolj bele, hogy van valahol valaki aki tökéletes hozzád.  Hát igen, a bökkenő, hogy a világ nagy és a társad tényleg bárhol lehet! Élhet a dzsungelben, sivatagban, beszélhet más nyelvet, vagy akár halott vagy értelmi/testi sérűlt is lehet. Ezért azok akik megtalálják párjukat nagyon nagyon szerencsésnek számítanak. Ja meg 100 évenként van egyszer egy lélekfürkész.. de erről majd a 3. részben.
Míg végig nem olvastam a sorozatot és utána nem néztem, addig azt hittem Joss Stirling férfi. Kiderült, hogy nő és mellesleg nem is ez az igazi neve.


Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene