J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek

A VII. Könyvmoly Párbajon az első olvasónaplóm:

A Harry Potter 8. része, vagyis a Harry Potter és az elátkozott gyermek nem egy regény, hanem egy színdarab szövegkönyve.

Történet:

A történet 19 évvel később kezdődik, amikor Harry középső gyereke, Albus iskolába megy. De nem nézzük végig a napjait éveit, hanem egy pár kisebb jelenet múlva a beosztásról, roxfort expresszen való barátkozásról, máris a történetünk tényleges kezdetére ugrunk Albus negyedik évének a kezdetére. A minisztérium talált egy évekre vissszavivő időnyerőt. Erre tart igényt Amos Diggory, hogy visszahozza Cedricet. Harry nemet mond letagadja, hogy van időnyerő és az időt egyébként se szabad megbojgatni. De Albus ezt meghallaja és elhatározza, segít Amosnak és kijavítja apja hibáját, megmenti Cedricet. De az időt nem szabad megbolygatni! Mi lesz ha sikerül nekik? Egy nagyon kicsi beavatkozás is teljesen felboríthatja az időt és minden rosszra fordulhat. A sötét erők ébredeznek. Voldemortnak lehet, hogy van gyereke? Helyre tudják hozni elkövetett hibáikat, vagy már túl késő? Senki se mehet vissza a múltba súlyos következmények nélkül. És végképp nem változtathatja meg azt.

Vélemény:

Igazából ez a 2. olvasásom, mert angolul, már elolvastam, amikor megjelent.
Nagyon nagyon tetszett. 

Nem, egyáltalán nem olyan, mint az eredeti részei. Annak megvolt a maga hangulata egy könyv egy év, iskolába járás, mindent kidolgozott szép lassan. Viszont itt már mindent tudunk, szóval valami teljesen új kellett. És sikerült? 

Hát persze, hogy sikerült! A történet pörgős, izgalmas, folyamatosan történik valami, azért is, mert ugye ez egy színdarab. Engem egyáltalán nem zavart. Más volt ugyan, de az egész teljesen más, mint az eddigiek. Ez nem is igazán folytatás, hanem olyan, mint egy kiegészítés azoknak, akik még mindig nem tudták elengedni a könyvet, megtudhatják mi történt velük 19 évvel később. Olyan kis semmiségekkel de érdekes dolgokkal egészíti ki a sorozatot, mint például a Büfés boszorkány. 

Albust nem bírtam. Az elején nagyon nem, csak így néztem, hogy ennek meg mi baja? Előbb még normális volt! Amit az apjával művel kicsit túl megy szerintem a szokásos kamaszos hisztin, jó nehéz lehett a nagy Harry Potter fiaként felnőni, de nem ennyire.

Scorpiust imádtam, nagyon szerethető és vicces személyiség volt, igazán megnevelhetné Albust. Tetszik, hogy a saját személyes tragédiái és a róla terjesztett rosszindulatú pletykák ellenére is nagyon, pozitív. Ő képviseli az észt és az óvatosságot a könyvben.

Augurán
Harryt megértem. Jó nem a legjobb apa (főleg amikor Scorpiusról van szó), de nagyon igyekszik és tényleg nem volt apja akiről mintát vehetett volna.

Draconak megbocsátottam, a 7 könyvnyi gerinctelen viselkedését. Nem szeretem, de legalább, már nem utálom.

Ron az eddigi legjobb formáját hozta nagyon vicces volt és nagyon aranyosak Hermionével.

Szerintem elég komor hangulata van, szóval, aki a 7. rész Happy Endjét nem akarja megtörni, ne olvassa el! De ettől, még nagyon jó.

Én nagyon örülök, hogy elolvastam, mindkét nyelven. Nem olyan jó , mint az eredeti, mert ott pont a hangulat tett pontot a nagyszerűség i-jére, de attól még ez is remek lett, nagyon kár lett volna kihagyni.


Idézetek:

"HARRY: A szeretet vakká tesz. Mindketten úgy jártunk, hogy nem azt adtuk a fiunknak, amire szüksége volt, hanem azt, amire nekünk szükségünk volt. Miközben buzgón próbáltuk átírni a saját múltunkat, tönkretettük az ő jelenüket."
"RON: Csináltál valamit a hajaddal? HERMIONE: Meg szoktam fésülni. RON: Nagyon… jól áll a… fésülés."

Értékelés: 10/9


Olvasd el!

Kiemelt bejegyzés

Év összegzés 2018

Sziasztok! Nagyon, nagyon gyorsan eltelt ez az év is. És a következő is ilyen gyorsan fog, ez már csak így megy. Nekem jó évem volt. :) So...

Címkék

értékelés könyv romantikus fantasy kedvenc KMK ifjúsági kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag a hónapban olvasott könyveim Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare havi összegző Üvegtrón Arany pöttyös történelem VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL On Sai karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Rubin Pöttyös angol nyelven manó könyvek Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Outlander Summer Forever Projekt időutazás móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi scifi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Kaméleon könyvek Kerstin Gier Könyvfesztivál Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jennifer L. Armentrout Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene