Joss Stirling: Lélektársak 2.: Phoenix

A borító még az előzőnél is szebb:

"Még a legnagyobb zseniknek sem sikerül mindig minden… Einstein például egész életében nem talált egy jó fodrászt."

Fülszüveg:

A tizenhét éves Phoenix egy bűnözőkből álló savant banda tagja Londonban. Phoenix különleges adottsága, hogy képes mások agyát blokkolni, az időt „lefagyasztani”. Ezt a képességét zsebtolvajként kamatoztatja, amíg nem találkozik Yves Benedicttel. A fiúról azonban hamar kiderül, hogy nem csupán egy célpont …Ő a lélektársa, de az egymásra találás ezúttal sem egyszerű, mert a Közösség a hatalmában tartja Phoenix múltját, és a jövőjét is magának követeli. Vajon ők az erősebbek vagy a fiatalok közti kapocs? Természetfeletti képességek, szövevényes kalandok, szerelem – a Lélektársak trilógia második része végre magyarul is!

Történet:
London Eye
Főszereplőnk a 17 éves Phoenix aki egy savant bűnbanda tagja Londonban. 
A képessége, hogy le tudja fagyasztani emberek agyát így nem érzékelnek percekig semmit a világból és könnyen kirabollhatja őket. Az apját sose ismerte, csak az anyukája mondta mindig, hogy valahol Görögországban találkozott vele. 
Azt is mesélte még, hogy minden savantnak van egy lélektársa aki a tökéletes társa és, hogy egy napon majd jön és megszabadítja Phoenixet, Mylord( a vezető) diktatórikus befolyása elől. 
De az anyja meghal és a lélektárs dolog csak egy tündérmese marad Phoenixnek. 
Millenium-híd
Egészen addig amíg azt a megbízást nem kapja, hogy rabolja ki, Yves Benedictet. Ez is csak egy egyszerű feladatnak tűnik, a fiú szétszórtnak látszik, mégkönnyebb lesz lenyúlni a dolgait. 
Phoenix megállítja az időt, de valami nem stimmel, a fiú ellen áll, mozdulni nem tud, de látja őt. A tervnek annyi az Ipadet viszi a táskájából és villámgyorsan lelép. De megijedt, ilyen még sosem történt vele, futtában elhagyja a cipőjét (tisztára mint hamupipőke). A bázisra visszafelé menet, azonban a lopott Ipad kigyullad Phoenix kezében, jól megégeti aztán csak hamu marad belőle. 
Így találkozott Yves Benedicttel, aki később kiderül a lélektársa és szuper okos. 
Ki akarja hozni onnan Phoenixet, de Mylordnak más tervei vannak, alkut ajánl a Savant hálózat (amit a Benedictek működtetnek) minden tagjáról minden információ a lányért cserébe. 
Tényleg képes megtenni Yves? Túl tud járni a savant bűnözők eszén? Sikerül megmentenie a lányt? Akarja Phoenix, hogy ilyen áron mentsék meg?
"– Szevasz Einstein, látom végre csak sikerült rátalálnod a bűvös egyenletre.Xav feje bukkant elő az öccse mögül.– Ja, Phee egyenlő Yves a köbön. Én is szoktam ám okos dolgokon törni a fejem. Na, mit szóltok?A szőke lány elhúzta a száját.– Ez elég gyenge volt, hol itt a poén?– Juj, Sky! Ne legyél már ilyen kegyetlen. De értelek, Zed a köbön nekem is sok lenne…"

Vélemény:

Tate Gallery
IMÁDTAM!! Először féltem, mert az előző annyira tetszett, hogy ez már biztos nem érhet a nyomába. De igen! Más a helyzet és a történet mint az előző, de ugyanolyan fantasztikus (sajnos rövidebb). Yves olyan kocka srácnak tűnik, szuper okos, gazdag, sármos és az eszével tökéletesen tisztában is van, azt hiszi mindenkinél okosabb és ez a nagy gyengesége, de a lányokkal nem bír mit kezdeni. Phoenix nagyon erős lány, kiáll magáért és a barátaiért és kész akár feláldozni magát az ő boldogságukért. Nem járhatott iskolába, bűnözők között nőtt fel és mégis erkölcsös és intelligens. Hihetetlenül pörgős, vicces és fordulatos és minden más amit az előző részre is írtam és mégse olyan mintha az előzőt mondták volna el másképp. Unicorn és testvére hihetetlenül aljasak és ostobák pont mint az apjuk( jó ő annyira azért nem ostoba de aljasabb). Olyan jó, hogy Londonban játszódott, imádom amikor London a helyszín.
Globe színház10/10***

Olvasd el!

Kiemelt bejegyzés

Év összegzés 2018

Sziasztok! Nagyon, nagyon gyorsan eltelt ez az év is. És a következő is ilyen gyorsan fog, ez már csak így megy. Nekem jó évem volt. :) So...

Címkék

értékelés könyv romantikus fantasy kedvenc KMK ifjúsági kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag a hónapban olvasott könyveim Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare havi összegző Üvegtrón Arany pöttyös történelem VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL On Sai karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Rubin Pöttyös angol nyelven manó könyvek Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Outlander Summer Forever Projekt időutazás móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi scifi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Kaméleon könyvek Kerstin Gier Könyvfesztivál Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jennifer L. Armentrout Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene