Év összegzés 2017

Sziasztok!
Nem hazudtolom meg magam és az új évet is csúszásal kezdem, igaz csak egy napossal. A bejegyzés olvasása közben képzelje mindenki azt, hogy 2017 szilvesztere van. Köszönöm a megértést.
Eltelt egy újabb év. Nagyon gyorsan, ha engem kérdeztek. Tavaly még nagyon fiatal volt a blog Újévkor, így hát nem írtam évösszegző bejegyzést. Idén már akarok, mert jó érzés végiggondolni az évet és érdekes lesz pár év múlva visszaolvasni. Több része lesz ennek a bejegyzésnek. Először a könyvek aztán egyéb és végül pár kívánságom az új évre.


Könyvek:


  • 154 könyvet olvastam. Erre én nagyon büszke vagyok. 
  • Ebből 11-et angolul (ebből pedig 3 Sarah J.Mass könyv). 
  • 3 könyvet olvastam újra (ez is benne van a 154-ben) a Modern boszorkányt, az Üvegtrónt és az A Court of Mist and Furyt.
  • Ez a molyos számláló szerint ~55928 oldal. Hát igen, meglátszanak azok az Outlanderek :D. 
  • A leghosszabb könyv, amit idén olvastam az Őszi dobszó volt a maga 1190 oldalával.
  • A 154-ből 78 fantasy, 112 romantikus, 20 sci-fi, 86 ifjúsági (ez nem stimmel, ennél több ifjúságit olvastam, de hát a moly is tévedhet).
  • A kiadó, amitől a legtöbbet olvastam természetesen a Könyvmolyképző körülbelül 79 könyvet olvastam idén tőlük. Ez azt jelenti, hogy több mint a felét az olvasásaimnak.
  • A szerző, akitől a legtöbbet olvastam nem más mint Sarah J. Maas. 
  • Molyon 142 kihívást teljesítettem. Ez őszintén ledöbbentett. Több nehezet is sikerült teljesítenem, meg közepeset, de a legtöbb azért könnyű volt.
  • Per pillanat 264 könyvem van, ebből 106 idei. Többet is szereztem ebben az évben, de volt amit már eladtam, elcseréltem, elajándékoztam. Az összeget nem merem kiszámolni.
  • 106-ból 62 KMK-s.
2017-ben olvasott könyveim 
81 van csak a képen, mert a többit vagy eladtam már, vagy kölcsön adtam/kaptam, esetleg könyvtárból vagy elektronikusan olvastam.
Kedvenc könyveim/íróim az évben: 

Sarah J. Maas: Az első három részt ugyan tavaly olvastam az Üvegtrónból, de a hatalmas áttörést az Árnyékkirálynő jelentette, így őt idei kedvencnek számolom. Minden angolul vagy magyarul megjelent könyvét olvastam kivéve a Tower of Dawn-t.

Outlander: Júliusban olvastam az első részt és azonnal szerelembe estem, azóta elolvastam az összes magyarul megjelent részt. És alig várom, hogy 2018-ban kiadják a következő részt.

On Sai: Tavaly olvastam tőle az első könyvet az Apa, randizhatok egy lovaggal-t, ami nagyon tetszett, de még nem lett a kedvenc íróm. Aztán idén elolvastam a Scart, az is nagyon tetszett de még mindig nem kedvenc. Az áttörés az Esővágynál volt, amit Úristen de imádtam! Azóta elolvastam az eddig megjelent részeit a Szivárgó sötétség sorozatának és a Calderon, avagy hullajelölt kerestetik-et. Minden egyes könyvvel jobban imádom őket! Most a Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukált tartogatom, olyan időkre amikor majd valami biztosan lenyűgözőre lesz szükségem. :D

Vámpír akadémia:
nem lett akkora kedvenc mint az előzőek, de imádtam és ki is olvastam az egészet idén. Az utolsó rész pedig kedvenc lett.

Napernyő protektorátus: Imádtam és sikeresen elolvastattam egy barátnőmmel is. Népszerűsíteni kell, mert kell nekem az utolsó rész magyarul! Zseniális és humoros sorozat, imádom!

Colleen Hoover: Idén olvastam először az írónőtől. Kedvencem lett a Slammed trilógia és az Egy nap talán. Olvastam a Reménytelent és részeit is, de a kedvenc még mindig a Maybe Someday. A Soha, de soha trilógiája is kedvenc lett. Tervezek több könyvet is olvasni tőle, már megvan a Velünk véget ér és kívánságlistás a Vallomás.

Persze olvastam még rengeteg fantasztikus könyvet, amit imádtam és kedvenc lett, de ha nem ebben az évben fedeztem fel igazán az írót vagy a sorozatot, akkor inkább nem említem. Egy toplistát azért megkíséreltem összeállítani. Top 10-esre terveztem, de egyszerűen nem bírtam levinni a könyvek számát 13 alá, szóval lett egy igencsak rendhagyó Top 10-es listám, íme:

  1. Sarah J. Maas: Empire of Storm
  2. Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin 
  3. Leiner Laura: Egyszer
  4. Leiner Laura: Ég veled
  5. On Sai: Esővágy
  6. On Sai: Lucy
  7. On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
  8. Colleen Hoover: Maybe Someday- Egy nap talán
  9. Colleen Hoover, Tarryn Fisher: Never never 3.
  10. Gail Carriger: Soulless- Lélektelen 
  11. Diana Gabaldon: Az utazó
  12. Richelle Mead: A végső áldozat
  13. Debora Geary: Kóborló boszorkány
2017-es kedvenc könyveim
Egyéb:
  • Az előző évekhez képest rengeteg sorozatot néztem, bár ez a folyamat is inkább egy-két éve kezdődött. Néztem Agymenőket, Sherlock-ot, Teen Wolf-ot, PLL-t, Outlandert, John Oliver Last Week Tonight-ot, Riverdalet, Skamet és animéket is Yuri On Icet, Noragamit, Servampot, Hataraku Maou Samat, Durararat és Kuroshitsujit. Animéket mind húgommal, aki a barátnőimmel összefogva akart rászoktatni engem az animékre. 
  • Filmeket is néztem bár nem olyan sokat mint egyes években, most sok időt elvettek a sorozatok. Kedvenc filmjeim idén a Vasember, Thor, Bosszúállók. Tony és Loki az abszolút favorit <33. Illetve az új Karib-tenger kalózai film és a Szépség és Szörnyeteg.
  • Voltam Könyvfesztiválon, amit hihetetlenül imádtam hatalmas élmény volt! Találkoztam több kedvenc magyar írónőmmel és írómmal, könyvmolyokkal és persze vettem is egy csomó könyvet. A hangulat nagyszerű volt. 
  • Voltam a XII. SzJG találkozón, ami ugyanúgy remek élmény volt és imádtam!
  • Sikerült majdnem rendszeresen naplót írnom több hónapig! Ez a leghihetetlenebb.
  • Kiterjesztettem a könyves komfortzónám határait. Elkezdtem Rubin Pöttyös könyveket olvasni például és sokkal több Arany Pöttyöset.
  • Blogoltam rendszertelenül, de legalább nem adtam fel. 
  • Csináltunk a blognak egy facebook oldalt. 
  • Instagramon hullámokban raktam ki a képeket, de én elégedett vagyok velük. Bár az utóbbi időben ot elfelejtettem posztolni az értékeléseket.
Ha már a blognál tartunk itt egy kis statisztika arról is.:
  • 103 bejegyzést írtunk Babypsychoval összesen. 11-et Babypsycho írt 91-et én, egyet pedig közösen.
  • Az 5 legnépszerűbb bejegyzés csökkenő sorrendben:
  1. Sarah J. Maas: Empire ​of Storms (Üvegtrón 5.) 1725 megtekintés
  2. Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury (ACOTAR 2.) 1494 megtekintés
  3. Jennifer L. Armentrout : 1.: Obszidián 478 megtekintés
  4. Sarah J. Maas: Üvegtrón 310 megtekintés
  5. Karácsonyi Book A Sloth Box 292 megtekintés
Ez számomra elképesztő és nagyon örülök, hogy ennyi mindenkit érdekel a blog.
2017-ben szerzett könyveim.
Amik még mindig megvannak. Még megvan, de kölcsönadtam az Ég veledet és az Obsession-t.

Kívánságok és tervek 2018-ra:

Szeretnék továbbra is blogolni, igyekszem minél rendszeresebben. Szeretnék változatosabb posztokat, amennyire tőlem telik.
A könyves célom a 100 könyv. Ezt ugyan idén és tavaly is felülmúltam, de attól tartok egyre nehezebb lesz a suli és a családommal, barátaimmal is szeretnék több időt tölteni. Na, nem mintha az olvasás eddig megakadályozott volna benne. :D Ha több is sikerül akkor persze örülök.
A kihívásokra vonatkozóan nincs semmi konkrét.
Könyvek, amiknek a legjobban várom a megjelenését:
  • Diana Gabaldon: Fiery Cross (Outlander 5.) magyar fordítása
A kiadó őszre ígéri remélem sikerül is kiadni akkorra.
  • Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight
Nagyon nagyon ígéretesnek tűnik a beharangozás alapján.
  • Sarah J. Maas: Üvegtrón sorozat utolsó része
Nem túlzás, ha azt mondom hogy könyvet még nem vártam ennyire. Az EoS kegyetlen vége után ha jövőhéten jelenne meg az is egy évszázadnak tűnne (igen én már egy évezrede várok rá :D). Sarah őszre ígéri és csak remélem, hogy akkor tényleg meg fog jelenni. Még se cím, se borító, semmi.
  • On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)
Valamikor jövőre jelenik meg. Addig még újra akarom olvasni a Scart. Nagyon, nagyon várom.
  • Leiner Laura: Iskolák Országos Versenye 2. rész
Jövőre csak ez az egy Leiner Laura könyv fog megjelenni. Ezt nagyon sajnálom, de az indokait talán meg tudom érteni. 
  • Rick Riordan: Blood of Olympus magyar fordítása
Ezt nem biztos, hogy kivárom lehet megveszem angolul, de jelen pillanatban ezzel a könyvvel kapcsolatban türelmesnek érzem magam. Elvileg 2018 telén jelenik meg, de azt nem tudom, hogy január, február télen vagy december télen. Nem mindegy!
  • Debora Geary: A Different Witch magyar fordítása
Tudom, hogy a 4. rész is még csak nemrég jelent meg, de én ennek a sorozatnak minden részére folyamatosan várok.

  • Cassandra Clare... 
A helyzet az, hogy én már képtelen vagyok követni melyik könyve mikor jön. De az biztos, hogy várom. Főleg, ha a Malec trilógia jön.
Így néz ki most a könyvespolcom (és az egyéb helyek, ahol könyveket tárolok).
Ez lett volna az én év összegzésem. Köszönöm mindenkinek, aki olvassa a blogot! Bárkinek véleménye van nyugodtan írjon kommentet, vagy facebookon/instagramon üzenetet.

Boldog és könyvekben gazdag új évet mindenkinek!

2 megjegyzés:

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene