Blogprojekt #4 – Karácsony 1.nap: A tökéletes ajándék egy molynak


Sziasztok!

Észrevettétek? Minden hónapban csak akkor vannak bejegyzések, amikor Blogprojekt van és hónapot zárok :D. Megpróbálok kicsit rendezettebb és rendszeresebb lenni, de nem ígérem, hogy sikerülni fog. 
Addig is, Boldog karácsonyt mindenkinek! Vagy ez még egy kicsit korai? :D Kicsit az, de időzítési szempontok miatt úgy döntöttünk, hogy most tartjuk a karácsonyi témájú blogprojektet. Én imádom a karácsonyt és az azt megelőző adventi időszakot is. Ilyenkor előjön belőlem a megrögzött és minden egyes évben ugyanúgy szeretném eltölteni ezt az időszakot, ami persze lehetetlen. De ez most lényegtelen, a lényeg, hogy imádom a karácsonyt, így izgatott vagyok a blogprojekttel kapcsolatban is szerintem most különösen jó témákat találtunk ki.
Kezdjük is az első nappal: A tökéletes ajándék egy molynak, avagy mit vegyél könyvmoly ismerősödnek, családtagodnak.

Mindenek előtt Könyvet:

Lehet, hogy azt hiszed, hogy a könyv nem jó ajándék, meg mindig azt veszel neki ki akarsz találni valami újat, de ne tedd! Hidd el egy könyvmolynak nem tudsz jobb ajándékot venni, mint egy könyv, vagy kettő esetleg három :D. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy jó, de honnan tudd mit szeretne?

1.Nézz utána fent van-e moly.hu-n. Ha igen nagy valószínűséggel vezet kívánságlistát.

2.Kérdezd meg valakitől, aki tudod, hogy tisztában van ilyenekkel, mint mondjuk egy testvér, aki jó eséllyel bármikor meg tudja nézni a könyvespolcán mi van meg és mi nincs.

3.Ha teljesen biztosra akarsz menni kérj tőle könyves kívánságlistát. Onnan választhatsz és nincs az a rossz érzés, hogy megmondta mit vegyél neki. Szerintem szívesebben elmondja milyen könyveket, minthogy olyat vegyél neki, amit sosem fog használni vagy olyan könyvet, ami nem érdekli, amit már olvasott esetleg meg is van neki.

Ha ez még nem győzött meg az oldalt található rajz biztos meg fog.:
Polc:
Kell a könyvmolynak egy hely is, ahol tárolhatja a könyveit, hiszen nem fetrenghetnek szegények csak úgy a földön! Szóval ha közeli kapcsolatban állsz egy könyvmollyal akkor egy kisebb-nagyobb polc tökéletes ajándék lesz neki, persze előtte nézd meg befér-e odaillik-e a szobájába/lakásába.
Our Choices - Golden Dust Coffee Mug
Babzsákfotel:
Aztán folytatva ezt a bútor vonalat – a könyvmolyoknak tulajdonképpen mindenféle berendezési tárgy jó ajándék, lévén az olvasás egy többnyire benti tevékenység – adhatsz a könyvmolynak egy kényelmes helyet, ahol olvashat. Tökéletesen megfelel erre a célra egy babzsákfotel, vagy csak egy csomó párna.
Mint mondtam a lakberendezési dolgokkal nem lőhetsz messze könyvmolynál további lehetőségek ezen belül: képkeret benne könyves képekkel, kinyomtatott képek, kollázsok, poszterek, amiket feltehet a falra, takarók, párnák, olvasólámpa, gyertyák, bögrék, kis tárolók.
                           ❆

Könyves kiegészítők:
14 punny accessories for bookworms. These would make perfect gift ideas for the book lover in your life!
https://media.bookbub.com/blog/2017/04/0
6/punny-accessories/?popupdelay=0
Rengeteg lehetőség van könyves kiegészítők terén is, ékszerek, könyvjelzők, könyvtámaszok, könyvkabátok, pólók, zoknik, pulcsik, telefontokok... Ilyeneket tudtok interneten rendelni ebayről, vagy különféle oldalakról, mint mondjuk ez : http://www.olvashop.hu/ Vagy ez: https://society6.com/evieseo

Ha egy nagyon szép és kompakt ajándékot akarsz adni és hajlandó vagy vállalni kockázatot akkor rendelhetsz Subscription boxot is. A Book A Sloth-ról már írtam, náluk van/volt több karácsonyi különlegesség is.
DIY:
De egyáltalán nem muszáj venni ezeket, sokat el is lehet készíteni. Könyvjelzőket papírból vagy más alapanyagból könnyedén lehet készíteni. Kicsit több kézügyességgel sima pólóra lehet festeni különböző technikákkal. Vagy összeállítani a kedvenc könyveiből egy kollázst, ehhez csak képek kellenek.
Étel és ital:
Persze, mint mindenki a könyvmoly sem veti meg az ételt, italt. Vehetsz neki csokit, édességet, teát, kávét, igazából mindegy csak meglegyen az ízlésének megfelelő energiapótlás olvasás közben.
Remélem tudtam segíteni valamennyit! Holnap/ma (kicsit megcsúsztam, szóval ma már holnap van) hozom a következő bejegyzést és valamikor a hónapösszegzőt is megírom.

Jó olvasást és Adventet mindenkinek!

A Blogprojekt további résztvevői (sajnos most kettővel kevesebben írunk időhiány miatt.):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Év összegzés 2018

Sziasztok! Nagyon, nagyon gyorsan eltelt ez az év is. És a következő is ilyen gyorsan fog, ez már csak így megy. Nekem jó évem volt. :) So...

Címkék

értékelés könyv romantikus fantasy kedvenc KMK ifjúsági kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag a hónapban olvasott könyveim Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare havi összegző Üvegtrón Arany pöttyös történelem VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL On Sai karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Rubin Pöttyös angol nyelven manó könyvek Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Outlander Summer Forever Projekt időutazás móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi scifi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Kaméleon könyvek Kerstin Gier Könyvfesztivál Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jennifer L. Armentrout Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene