Órarend Book tag

Sziasztok!

Elkezdődött az iskola. Nem számítottam rá, hogy ilyen nehéz lesz visszarázódni, de az. Elvileg eddig a hétig nem kellett tanulnom semmire, mert nem kértek számon csak házi volt, mégse volt időm semmire szinte! Nem olvastam szinte semmit, nem értékeltem semmit, ide se írtam és nem fotóztam. Egyedül egy-egy sorozatrészt néztem meg az első egy héten. Szóval semmit nem csináltam, amiről be lehetne számolni, mintha ültem volna az üres falat bámúlva, pedig abban biztos vagyok, hogy azt sem csináltam. Na, de ez így nem mehet tovább, ideje visszarázódni a kerékvágásba, iskola, tanulás, olvasás vagy sorozatozás hétvégén blogolás, remélem sikerül. Majd kiderül. 

Addig is hoztam egy Book taget, amire Felhő hívott ki (Felhő olvasónaplója blog) köszönöm szépen neki! 
Az én kihívottaim: Könyvmoly_Minyon (moly), Arwen (A penchant for fantasy blog) és Virág blogger (Never let me go blog). Ha még nem csináltátok meg és lenne kedvetek, akkor hajrá!


MATEK - egy nagyon unalmas könyv
Büszkeség és Balítélet, Szent Péter esernyője, Papírvárosok és még sorolhatnám, sajnos rengeteg unalmas könyvet olvastam már, az egyik leggyakoribb oka, amiért nem tetszik egy könyv.
TESI - egy könyv, melyben valamilyen sport szerepel
Kivédhetetlen szerelem és a folytatása a Becsavart szerelem. Első nagyon tetszett, a második már nem, az nagyon gyengére sikeredett.


KÉMIA - egy könyv, amit régen szerettél, de most már nem
Legnagyobbat a véleményem az Álom két keréken könyvnél változott. Előszőr imádtam, aztán már nem tetszett. 


TÖRTÉNELEM - egy történelmi témájú könyvAkik követnek instagramon valószínűleg kitalálták már most mi jön, dobpergés... OUTLANDER! Mostanában folyamatosan akörül forgok, annyira imádom! Most olvasom a 3. részét az Utazót. És ez bizony történelmi témájú könyv. 18. század Skócia, Anglia, Amerika. *_*

IDEGEN NYELV - egy idegen nyelven írt könyv
A legtöbb könyv, amit olvasok? Így 
mindenféle megkötés nélkül elég nehéz lenne választani egyet, így önerőből szigorítom ezt a pontot. Idegen nyelvű könyv, ami még nincs magyarul, de én olvastam és még nem említettem nektek. Finding Cassie Crazy ausztrál könyv, lefordítani valószínüleg nem fogják és nem valami ismert, de nekem nagyon tetszett, az egyik első angolul olvasott könyvem volt.


IRODALOM - egy klasszikus regény
Idei első kötelezőnk az Antigoné. Nekem nagyon tetszett, az előzményével az Oedipus királlyal együtt, imádom az ókori görögöket.FÖLDRAJZ - egy különleges országban játszódó könyv
ACOTAR! Prythian-ben játszódik, ahol tündérek élnek és udvarokra van osztva, ami különleges és csodálatos én meg egy rajongó vagyok, nézzétek el :D!
my-name-is-fireheart: Prythian>>> notice how the night court is the biggest of them all THIS IS HONESTLY AMAZING
NYELVTAN - egy könyv, melyben rengeteg nyelvtani és nyelvhelyességi hibát fedeztél fel

Nehezen veszem észre az ilyeneket, mert elég gyorsan és ilyen szempontból figyelmetlenül olvasok, de ha rengeteg van az már nekem is kezd feltűnni. bár nem jegyzem meg. A legutóbbi amire emlékszem a Lány éjfélkor volt. Nem olvastam belőle sokat, de már azon a pár oldalon is sok nyomdahibát találtam, amiktől értelmetlenek lettek a mondatok. Ugyan ez nem nyelvtani vagy helyesírási, de csak ez jutott eszembe.

FIZIKA - egy könyv, amit mindig is utáltál, és utálni is fogsz
Már bocsánat, de én nem utáltam mindig a fizikát! Mostmár igen, de eddig nem. A többi pont nagyon találó volt, de ez most rám nem illik. Visszatérve a könyvhöz. Alkonyat. A film megnézése óta utálom és mindig is fogom. Megpróbáltam elolvasni 30 oldalig jutottam.

INFORMATIKA - egy könyv, amiről nem tudod eldönteni, szeretted-e vagy sem
The Sun Is Also A Star, Touch-Érintés, mindkettőben voltak jó dolgok, de az elsőben nagyot csalódtam, a másodikhoz meg elvárásaim sem voltak és olyan is volt. Semmi különös nincs velük, nem is rosszak nem is jók. Egyébként sok olyen olvasásom van.


BIOLÓGIA - egy könyv, amit időnként szeretsz, időnként nem
Ez az én értelmezésemben rendszeres újraolvasást követelne, ami meg már nem szokásom. Így erre nem tudok válaszolni.

ÉNEK - egy zenei témájú könyv
Ha maradnék, Angel, Bexi sorozat, Maybe someday. Csalódás de jó, csalódás de mégiscsak Lélektársak, kedvenc, kedvenc. És mindben jelentős szerepet játszik a zene.

TECHNIKA - egy könyv, amit vártál, de nagy csalódás volt
The Sun Is Also A Start, a Minden, minden után nagyon vártam, de sajnos nem tetszett igazán, átlagos volt, vontatott, unalmas.

Imagem de kind, quote, and skam
"Mindenki, akivel
találkozol egy
csatát vív, amiről
semmit sem tudsz.
Légy kedves.
Mindig." 

ETIKA - egy sok tanulságot tartalmazó könyv
Nem szeretem a tanulságos könyveket, de mégis belefutok néha párba. Viszont nem tudok most mondani egyet sem. Egy sorozat ellenben folyamatosan a fejemben van mostanában, ami igencsak tanulságos, ez nem más mint a Skam-Szégyen norvég ifjúsági-dráma sorozat, a nyaram új kedvenc sorozata. Rengeteg komoly témáról van benne szó, egyszerű, könnyed stílusban.

RAJZ - egy könyv, aminek gyönyörű a borítója
Én elsőre a borító alapján ítélek, ha szabad ha nem gyönyörő borítókról már több bejegyzést is írtam amiket a címekre kattintva elolvashattok: Legszebb könyvborítók 1.Legszebb könyvborítók 2. (Summer Forever Projekt 1.)
De hogy mégiscsak válaszoljak, megkeresem a legújabb gyönyörűségem, ait nem is kell sokáig keresgélnem, ugyanis... most biztos meg fogtok lepődni.... Outlander 3. Utazó! Imádom kívűl belül *_*

OSZTÁLYFŐNÖKI - egy vicces könyv
Bármelyik Leiner Laura vagy Percy Jackson könyv. Nekem legtöbbször alapelvárás, hogy vicces legyen egy könyv és ezeken nevetek a legtöbbet. Hangosan. Sajnos megmagyarázni sosem tudom, hogy min nevetek, mert mindkettő olyan, hogyha nincs benne a sztoriban az ember akkor már nem olyan vicces, ha viszont igen akkor szakadsz a nevetéstől.

Tetszett ez a tag, jó volt kitölteni és a tantárgyakhoz csatolt szempontok tényleg a legtöbb esetben passzolnak. A kihívottaimon kívűl is nyugodtan vigye bárki forrásmegjelöléssel.

Kitartást mindenkinek az iskolához és minnél több szabadidőt az olvasáshoz!
Szép estét!

2 megjegyzés:

Kiemelt bejegyzés

Év összegzés 2018

Sziasztok! Nagyon, nagyon gyorsan eltelt ez az év is. És a következő is ilyen gyorsan fog, ez már csak így megy. Nekem jó évem volt. :) So...

Címkék

értékelés könyv romantikus fantasy kedvenc KMK ifjúsági kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag a hónapban olvasott könyveim Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare havi összegző Üvegtrón Arany pöttyös történelem VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL On Sai karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Rubin Pöttyös angol nyelven manó könyvek Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Outlander Summer Forever Projekt időutazás móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi scifi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Kaméleon könyvek Kerstin Gier Könyvfesztivál Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jennifer L. Armentrout Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene