Blogprojekt #2– Kedvenc író 1.nap: Cassandra Clare életrajza


Sziasztok! 
Eltelt egy hónap és az előző körben megismert lányokkal, belevágtunk egy újabb témába. A hozzájuk vezető linkeket megtaláljátok a bejegyzés végén.
A mostani téma a kedvenc írónk. Első nap az életrajzokat írjuk le nektek, második nap az első kiadott könyvükről, az utolsó nap pedig a kedvenc könyvünkről tőlük. Az én választásom Cassandra Clarere esett. Most kivételesen nem is húzom tovább a szót, kezdjük!

Adatok:
Pictures 807

Név: Judith Lewis (lánykori neve: Judith Rumelt)

Álnevek: Cassandra Clare

Nem:

Kor: 44 

Született: 1973. július 27. Teherán (Irán)

Nemzetiség: amerikai

Kapcsolatok: Joshua Lewis (férj)

Család: Elizabeth és Richard Rumelt (szülők)

Foglalkozása: Író

Műfaj: Ifjúsági

Lakhely: Amherst (Massachusetts, USA)

Élete:

Judith Rumelt Theránban születetett amerikai szülők gyerekeként. Zsidó, de a családját úgy írja le, mint "nem vallásos".


Gyerekként rengeteget utazott többek között Svájcba, Franciaországba és Angliába. Visszetért Los Angelesbe a középiskola alatt és onnantól felváltva élt Kaliforniában és New Yorkban, ahol számos bulvárlapnak dolgozott többek között a The Hollywood Reporternek.

Los Angelesben elkezdett fanfictionöket írni Cassandra Claire néven. Ezek közül a két legnépszerűbb a The Draco Trilogy, ami a Harry Potteren alapul és a The Very Secret Diaries, ami meg a Gyűrűk Urán. Ezeket azonban nem sokkal az első regénye a Csontváros megjelenése előtt törölte az internetről.
Barátjával Holly Blackel alkalmanként átfedések vannak a könyveik között. Clare említ neveket Blacks műveiből és viszont.
Jelenleg a Massachusettes állambeli Amherstben él férjével Joshua Lewisszal és három macskával.

Könyvei:

Cassandra Clare egy hatalmas, sok könyvből álló világot teremtett. Az Árnyvadász világban magyarul eddig a pillanatig megjelent egy hat kötetes sorozat a Végzet ereklyéi, egy trilógia a Pokoli szerkezetek, két novelláskötet/sorozat a Bane krónikák és a Történetek az Árnyvadász Akadémiáról (ezeket több társíróval együtt írta) címmel és egy új trilógia a Gonosz fortélyok első kötete az Éjfél kisasszony. Angolul már megjelent a Gonosz fortélyok trilógia második kötete is a Lord of Shadows. Valamint pár éven belül meg fog jelenni a Gonosz fortélyok 3. része, két új trilógia (The Last Hours, The Eldest Curse) és várható egy újabb novelláskötet/sorozat. A már megjelent összes könyvet megtaláljátok ide kattintva.

Ezen kívűl van egy másik sorozata, amit Holly Blackel közösen ír és semmi köze az Árnyvadász világhoz. Ez a Magisztérium sorozat, aminek eddig magyarul három része jelent meg. 

A Csontvárosból készült egy film azonos címmel, illetve a Végzet ereklyéiből jelenleg is fut egy sorozat Shadowhunters (Árnyvadászok) címmel. Ezekről a éleményem már egy másik történet.

Pictures 1963Véleményem:

Imádom az egész Árnyvadász világát! Na, nem minden egyes személyt benne, de ez egy ilyen kiterjedt világnál elkerülhetetlen. Rendkívűl részletes, csodás, szerethető és elképesztően humoros. Beletartozik azon kedvenc íróim közé, akiknek igazán tudok nevetni a könyvein. 
Most nem is tudok mit mondani még, de szerintem jól látszik a véleményem a könyeiről készült két korábbi bejegyzésemben a  Végzet ereklyéi sorozatról és a Pokoli szerkezetek trilógiáról. Valamint írtam a kedvenc páromról Malec-ről az előző blogprojektben.

A Magisztérium sorozatnak csak az első részét olvastam a Vaspróbát, ezt nem folytatnám, ha nem lenne olyan zseniálisan meglepő vége, de az van szóval, valamikor még folytatni fogom.

Sajnálom, de most csak ilyen rövidke kis bejegyzésre telt. Nézzetek be a többiekehez:
Lili (Never grow up blog)
Felhő (Felhő olvasónaplója blog)
Vhrai (Libellum blog)

Jó olvasást mindenkinek!

Honlapok és források:
Cassandra Clare honlapja (angolul)
Cassandra Clare Wikipédia (angolul)
Cassandra Clare molyos alkotó adatlap

Deszy írt egy nagyszerű bejegyzést az írónőről, amit ide kattintva elolvashattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene