Sarah J. Maas: Üvegtrón 3.: A tűz örököse


"Nincs szükséged fegyverre, ha te magad is fegyvernek születtél."

Sarah J. Maas Üvegtrón sorozatának a 3. része, a Tűz örököse, az Éjkorona folytatása. Ezt még karácsony előtt olvastam, de még csak most jutottam el az értékeléséig. Nemsokára jön(akár ma vagy holnap) az értékelésem a következő részről is, amit most olvastam ki, arról előljáróban annyit, hogy imádtam. Na, de kezdjük is ezt! Teljesen Spoilermentes:
"Muszáj hinnem benne, hogy egyszer jobb lesz. Jobb, mint most."

Történet:



"Wendlyn.
Mítoszok és szörnyek hona,
valósággá vált legendák

 és rémálmok földje."
Celaena, Chaolnak hála Wendlynbe utazik, ahol továbbra is van mágia és, ahol Maeve a tündérkirálynő él. Tudja, hogy nem fogja teljesíteni, amiért odaküldte a király, nem öli meg a Wendlyn-i királyi családot, de még csak információkat se fog szolgáltatni. Így viszont ki kell találni, hogy ne öljék meg az embereket, akik fontosak nekik és akiknek az életét kockáztatja a parancs megtagadással. Erre van még pár hónapja, de sürgősen meg kell találnia Maevet, hogy kifaggassa a rémkulcsokról. Igen, ám de a tündérkirálynőt nem lehet csak úgy meglátogatni és információt követelni tőle. Már szinte fel is adja a dolgot, amikor megtalálja őt Rowan Whitethorn tündérherceg. Aki mogorva, öntelt, kiváló harcos és Celaena nagy sajnálatára pont rajta múlik, hogy Maeve meghallgatja-e. Kezdetét veszi hát a sok fáradsággal és még több veszekedéssel járó kiképzése tündér módra.


Közben Adarlanban sem áll meg az élet. Chaol, Celaena útmutatása alapján, világrengető titkot fedez fel, kérdés, hogy mit kezdjen vele. Összeismerkedik továbbá Észak Farkasával, a Romlás tábornokával, Aedion Ashryverrel.
Dorian a saját problémáját próbálja megoldani egy segítőkész gyógyító segítségével.
 "– Azok az emberek, akiket szeretsz, csak fegyverek, amiket ellened fognak használni."                             

A király is készülődik, új eddig nem használt fegyvereket kezd bevetni, repülő boszorkányokat és egyéb sötét lényeket... Feketecsőrű Manon a király parancsára a tizenhármakkal együtt az Omegához megy, ahol lehetőséget kap wywerneken, repülni, hosszú évek földhöz kötöttsége után, újra repülni! Mindent megtesz, hogy ő legyen a szárnyparancsnok, de nem ő az egyetlen, aki így tesz.
"Várakozzatok, mondták a lovasok a világ minden táján. Tartsatok ki!"
Rowan Whitethorn
Vélemény:
Szavak amik jellemzik a könyvet:
hosszú(bár nem annyira, mint a sorozat következő része), megkapó, izgalmas, véres, harcos, borzalmas jó karakterek, titkok, félelem, rejtély, mágia, elnyomás, zsarnok, tündérek, démonok.Nagyon, nagyon jó volt. Celaena egyre és egyre erősebb, hihetetlen ez a kitartása, tényleg önző kicsit, de ártatlanokat bármikor megment bármi áron. Tetszett, hogy még többet megtudtunk a múltjáról, akkor is, ha az durva volt. 
Abraxos
És ami a legjobban érdekelt a könyvben: 
Rowan Whitethorn 

"– Tudod – kezdte tréfásabb hangon –, a feladataiddal már két edzésünkön is nagy kalamajkát okoztál. Biztos, hogy messze te vagy a legrosszabb tanár, akivel eddig dolgom volt. Rowan oldalról rásandított. – Meglep, hogy ennyi ideig tartott erre rájönnöd." 
Mindenhol azt láttam, hogy ő az abszolút kedvenc szereplő. Ezen csodálkoztam, hiszen csak itt jelent meg és mégis mindenki kedvence lett. 


Feketecsőrű Manon
Hát, én mindig is Chaolnak szurkoltam, de aztán Dorian közölte vele, amit már ő is tudott, hogy fél Celaena egy jelentős részétől és meg akarja változtatni. 
Jó akkor a 418. oldalon elfogadtam, hogy mégse Chaol, de Rowan még mindig nem volt szimpi. Hiszen tulajdonképpen semmit se tudtunk róla, alig beszélt, Celaenát lenézte, csicskáztatta és olyanokat mondott, hogy „semmiért soha nem kellett a kisujját se mozdítania” és Celaena nem szólt semmit, mert nem akarta elmesélni neki, nehogy megsajnálja, ez idegesített. 
Aztán, amikor megtudta egy csapásra normálisabban kezdett el viselkedni, úgyhogy mondjuk azt, hogy elkezdtem megszeretni. 
Feketecsőrű Asterin
A szeretési skálámon nagyot ugrott a Maevénél tett látogatás során, de nem lett még mindig a kedvencem, sajnálom igen, szeretem is picit, de ez még fejlődhet a következő részben. 

Ó, és a titok, ami igazából az előző rész végén derült ki és akkor esett le az állam a földig. Teljesen elképedtem, hogy sikerült ezt eddig titkolni? És, amik még kiderültek róla ebben a részben wow!


Aztán volt ez a Manonos szála, ami eléggé kilógott. Nem is igazán tudom mit mondjak róla. Egyelőre nem jött be igazán, meg még egy kicsit hozzátett, az eddig is rengeteg vérhez.
Aedion

Igazából ez a rész nem tetszett annyira nagyon, mint az előző, ami ilyen "Mi a franc történt, Atya Úr Isten!?" élmény volt, meg ugye Chaol. Érzem, hogy változóban van a sorozat, ahogy a nevek (khm, khm), úgy az események is kezdenek más fordulatot venni.

Várom a következő részt.



















10/8

Olvasd el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene