Blogprojekt #6– Egymásnak ajánlva 3.nap: Film

Sziasztok!
Blogprojekt utolsó napja. Ezúttal a filmeké a főszerep. Nekem Felhő ajánlott és megint sikerült szinte teljesen eltalálnia az ízlésem az Aludj csak, én álmodokkal (kár, hogy ez fordítva már nem annyira működött ;)).
Snittes adatlap

Fülszöveg:
Lucy élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett fiú életét. Peternek hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond súlyosabb, Peter kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter barátnőjeként mutatja be őt a családnak. Rögtön befogadják Lucyt, aki életében először érzi a család melegét. 

Vélemény:
Aranyos és valóságszerűtlen romantikus vígjáték volt.
Mivel most több a pozitívum ezért a negatívumokkal kezdem, hogy gyorsan túlessünk rajta.
"Lucy: Te megbuggyantál! Jerry: Méghogy én? Te vagy hűtlen egy eszehagyotthoz."
Első számú kivetnivalóm, hogy voltak benne igencsak életszetűtlen. Például ki tartja elképzelhetőnek, hogy egy ilyen szerető és törődő család ilyen jókedvvel és könnyű szívvel ünnepel, amikor a család egyik kis büszkesége KÓMÁBAN VAN! Ez engem eléggé zavart. Nem azt várom el, hogy akkor 0-24 órában mindenki ott szobrozzon az ágya mellett és imádkozzon, de jóformán egyáltalán nem szomorkodnak, vagy foglalkoznak vele. A másik persze az egész helyzet valószínűsége és az, hogy a lány hajlandó lett volna egy nap ismeretség nélkül elvenni Petert aztán meg hozzáment Jackhez egy hét ismeretség után. És nem, szerintem ez nem spoiler hiszen rajta vannak a plakáton, elég egyértelmű.

Ezeken kívül nagyon tetszett és még ezeket is el tudom nézni, hiszen ez egy romantikus vígjáték, senki nem várja el, hogy teljesen életszerű legyen. De nézzük is mi tetszett benne!

A párbeszédek, a poénok. Ez nem olyan film volt, mint amiből sok van mostanában (és egyébként szintén szeretem őket), hogy viccesek a történések, az akció. Nem, itt a párbeszédek komikusságán volt hangsúly és ebben nagyon jó volt a film.
"Jerry: Lucy, az ember beleszületik egy családba, és nem csatlakozik hozzá, mint a haditengerészethez."
Lucy olyan kis aranyos személyiség, néha kicsit idegesített meg nem minden döntésével értettem egyet, de úgy általánosságban bírtam őt, a végén ki tudott állni magáért, nem szenvedett tovább csendben, viszonylag őszinte volt és hatalmasak voltak a beszólásai :D. Szerintem nem hibás a történtekért, természetes, hogy nem akart magányos lenni.
"Lucy: Egyszerűen csak arról van szó, hogy kislánykoromban mindig arról ábrándoztam, hogy milyen leszek, vagy hol is leszek, és mi mindenem lesz, amikor idősebb leszek. Tudja, olyan szokványos dolgokról, mint egy ház, a család, meg ehhez hasonlók… A világért se higgye azt, hogy panaszkodni akarok, elvégre van egy macskám, van egy lakásom… hmm… Kizárólagos tulajdonosa vagyok egy távirányítónak, ami lényeges! …De egyelőre még nem találtam senkit, akivel együtt tudnék nevetni."
A család és a többi szereplő szimpatikus volt, mindenkinek volt szerepe, vicces hozzászólása, a kvázi negatív szereplőket is bírtam, mint ahogy az a vígjátékokban lenni szokott.
A színészek szerintem jól játszottak.
Összességében nagyon vicces volt, aranyos, jó volt a hangulata, szóval nekem nagyon tetszett. Kedvenc nem lett és a világot sem fogja megváltani, de a valóságszerűtlenségek ellenére se volt bugyuta vagy idegesítő. Ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed, szórakoztató filmre vágyik.
"Peter évekkel később egyszer megkérdezte: Mi volt az első gondolatom mikor magához tért a kómából. S még akkor sem mertem bevallani, hogy azt gondoltam: Aludj csak, én álmodom."
10/8

Én Kamillának ajánlottam filmet az ő bejegyzését megtalálhatjátok itt: Könyves Boldogság blog.

Nézzetek be a többiekhez is:

1 megjegyzés:

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene