Kedvenc könyveim

Úgy gondoltam, itt az ideje kicsit jobban megismertetni benneteket a kedvenc könyveimmel.
A legtöbb borítója megtalálható az újonnan szerkesztett és felrakott fejlécképen.(update: azóta töröltem, szóval ne keressétek:))




Biztos a legtöbbet, minimum látásból ismeritek.
Sajnos az összes nem fért rá a képre, ha sorozatról van szó akkor a kedvenc részeimet raktam rá. Itt leírom azt is ami a épről lemaradt, szóval nem maradtok le róla.
A sorrend nem fontos.

1.
Az első helyet nem más kapta, mint Leiner Laura Szent Johanna Gimije, mert ez szerettette meg velem az olvasást. Már írtam róla bejegyzés amit ide kattintva megtekinthettek.

2.
Akkor jöjjön még egy Leiner Laura sorozat, vagyis a Bexi sorozat. Főleg az utolsó 3 része teljesen levett a lábamról, aki nem olvasta a SzJG-t, mert unalmas, vagy ilyesmi akkor nyugodtan kezdjen neki a Bexinek, ugyanúgy Leiner Leura, a stílusa tisztán érződik, de kicsit szabadabb, izgalmasabb. Remélem nemsokára eljutok az értékeléséig.

3.
J. K. Rowlingtól a Harry Potter sorozat. Mindenki ismeri, hatalmas népszerűsége van. Most jött ki a 8. része annak is linkelem az értékelését itt .
Mellesleg most jött ki egy új film a világból, a Legendás lények és megfigyelésük. Imádtam!
Mindankinek bátran ajánlom. Kötelező olvasmány. Erről is írtam már itt elolvashatjátok az értékelésemet róla.

4.
Lélektársak Joss Stirling-től az egyik legcukibb könyv amit valaha olvastam. Ajánlom mindenkinek aki szereti a cuki romantikus sztorikat egy kis fantasyval és izgalommal. Az egész sorozatot értékeltem:
Sky
Phoenix
Crystal
Misty

5.
Modern Boszorkány sorozat, Debora Geary-től. Eddig két megjelent része van magyarul, nemsokára jön a 3., de én már az elsőnél beleszerettem. Ez egy tökéletes világ, varázstehetséggel, szerető családdal, huncut boszorkány kölykökkel és rengeteg humorral. Akit nem zavar, hogy ennyire unrealisztikus annak bátran ajánlom nem fogja megbánni.

6;7
Pokoli szerkezetek trilógia és a Végzet ereklyéi sorozat, Cassandra Claretől. Az írónő az Árnyvadász világával lett híres, az első amit megírt a Végzet ereklyéi sorozat volt. Én viszont a film miatt a VE előzményét, ami időben visszább van, vagyis a Pokoli szerkezeteket olvastam hamarabb. És sokkal, sokkal jobb, mint a VE. Azt is nagyon szeretem már, bár az első pár könyvvel és a fő szerelmi szállal vannak problémáim. De igazából a világ a lényeg ami it teljesen magába szippant és nem ereszt. Nemsokára jön róla az értékelésem. 
Update: azóta megírtam, itt van mindkettő:
Végzet ereklyéi
Pokoli szerkezetek

8.
Olimposz hősei sorozat. Nekem még a Percy Jackson és az Olimposziaknál is jobban tetszett, szóval ez került fel a listára, de mindkettőt imádom. 

9.
Akkor legyen még egy magyar. Időfutár sorozat, ami az azonos című rádiójákékból született. Izgalmas, vicces, nagyon mai, és időutazásos!

10.
Luxen sorozat. Daemont nem lehet nem imádni. A főszereplő egy könyvmoly! Fantasy, izgalmas, nagyon romantikus. Kell ennél több?

10+1.
LOL sorozat könyvei. Ez igazából, nem egy sorozat. Több sorozat van benne, több egyrészes könyv, sok írótól, a legtöbbnek nincs köze egymáshoz. Vannak jobbak, sokkal jobbak és rosszabbak (meg kettő, amit még nem olvastam). Általában sablonosok. Az a sorozat aminek elolvasom a hátulját, vagy az első pár mondatát és tudom mi lesz a vége. De összesen megérdemelnek ezek a cuki pasikkal teli könyvek egy helyet a kedvenceim között. Egyről írtam értékelést, amit itt olvashattok.

Ezeken kívűl is még rengeteg olyan könyv van amit imádok, de ezek a legek. Amiket éppen most annak tartok legalábbis.
Remélem tetszett és kedvet kaptatok valamelyikhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene