Blogprojekt – Kedvenc Karakterek 3.nap: Kedvenc párosom: Malec


Sziasztok! 
Ma van a Blogprojekt első körének az utolsó, harmadik napja. A téma a kdvenc karakterek volt. Miután már írtam a kedvenc női illetve férfi karakteremről, ma a kedvenc párosom jön. A címből meg már látszik, hogy a kedvenc párosom nem más, mint Malec! Vagyis Alexander Lightwood és Magnus Bane Cassandra Clare Árnyvadász világából. Igen, mindketten férfiak, akit ez zavar az most menjen el!
Rajongói vélemény nagyon. Talán az írásból nem fog annyira látszódni, de teljesen be vagyok zsongva úgy imádom őket, szóval kezdjük is!
Spoileres!

Malec, oke the movie And serie were terrible, but this pic is quite nice!Adatok
Név: Alexander Gideon Lightwood
Név: Magnus Bane 
(felvett név)
Nem: Férfi
Nem: Férfi
Született: 1989 szeptember 12., Idris
Kor: 22 (2012. aug.)
Született: 17. század, december
Kor: Külsőre 20-as igazából, 
nem teljesen biztosan közel 400
Faj: Árnyvadász, 
halandó
Faj: Boszorkánymester,
 halhatatlan
Külső megjelenés: 183 cm magas, 
fekete haj, kék szem, rúnák a testén, jóképű

Külső megjelenés: 188 cm magas, 
fekete haj, zöldesarany szem macskaszerű pupillákkal, 
nincs köldöke, jóképű
Kapcsolatok: Magnus Bane vőlegény
(első és egyetlen kapcsolata)
Kapcsolatok: soook többek között Camille, 
de az egyetlen aki számít az
Alex Lightwood vőlegény
Család: Maryse Trueblood(anya), 
Robert Lightwood(apa),
Isabelle Lightwood(húg), 
Max Lightwood(öccs, halott), 
Jace Herondale(fogadott öccs)
Család: ismeretlen(anya), Asmodeus(apa) 
Gyerek: Max Lightwood-Bane, 
Rafael Lightwood-Bane (fogadott gyerekek)
Gyerek: Max Lightwood-Bane, 
Rafael Lightwood-Bane (fogadott gyerekek)
Parabatai: Jace Herondale
Barátok: Clary Fairchild, Simon Lewis, 
Maia, Lili
Barátok: Katharina, Ragnor Fell(halott)

Lakhely: New York
Lakhely: New York
Foglakozás: New York vigyázása
Foglakozás: ő Brooklyn Főboszorkánymestere
Képességek: Árnyvadász képességek
Képességek: Boszorkánymester mágia
Színészek: Matthew Daddario (<333 a sorozatban), 
Kevin Zegers (neeem tetszik a filmben)
Színészek: Harry Shum (*_* sorozat), 
Godfrey Gao(nem rossz a filmben)
"A Lightwoodokat például Magnus meglehetősen felejthetőnek találta. Némelyeket kedvelte közülük – (…) – , de eleddig egyetlenegy sem érintette meg úgy a szívét, mint más árnyvadászok, például Will Herondale, Henry Branwell vagy Clary Fray. Amíg aztán fel nem bukkant egy felejthetetlen Lightwood, aki nemcsak hogy megérintette, de egyenesen el is rabolta a szívét."
Kapcsolatuk története:

Legelőszőr Magnus egy buliján találkoztak, a boszorkánymester lakásán az első könyvben, a Csontvárosban. A bulit Magnus a macskájának rendezte szülinapja alkalmából. A meghívót Isabelle szerezte és azért mentek el rá, mert ki akartak deríteni ki vette el Clary emlékeit. Magnus volt, be is ismerte viszont ennél többet nem tud segíteni. Viszont megakad a szeme a parabataia árnyékában élő jóképű fiún Alecen. Alec ebben az időben még nem vállalta melegségét, de szerinte szerelmes volt Jacebe. A Csontváros végén Alec életveszálybe kerül, de Magnus meggyógyítja. Ezután elkezd valami alakulni köztük, de Alec még mindig titkolja. Első randira a Hamuvárosban mennek el. Erről Cassandra Clare egy novellát is írt, aminek a címe Igaz szerelem és egy első randi. Ez a Bane krónikák novella sorozat utolsó, 10. része. Alec rájön, hogy nem szerelmes Jacebe és soha nem is volt az. Az Üvegtrónban van egy kis súrlódás köztük, mert Alec titkolja Magnust a családja előtt. Ez megoldódik az Üvegváros végén, amikor mindenki szeme láttára lesznek párok az összefogás rúnával és meg is csókolják egymást ott a terem közepén :D. A Lightwood szülők persze jól meglepődnek és nem reagálnak  jól, a viszony Alec és a szülei között már sosem lesz ezután ugyanolyan. 
Imagen de babes, couple, and otp<<<*SPOILER* BUT THAT I LOVE YOU SCENE KILLED ME UGHDe itt még nincs vége a sorozatnak, jön a másik fele, ahol újabb problémák merülnek fel. Miután eltöltenek egy romantikus nyaralást különböző helyeken a világ körül vissza kell térniük New Yorkba. A feszültséget itt az okozza, hogy Alec semmit nem tud Magnus korábbi életéről. Folyamatosan féltékenykedik, nem tetszik neki, hogy míg ő előbb-utóbb meghal, Magnus tovább fog élni és emiatt igencsak hülyén viselkedik, jól ki is akadtam rá itt. Ugyanis elmegy Camillehoz Magnus előző szerelméhez, aki vámpír, hogy kiderítse hogy tudnának azonos ideig élni. Kiderül, hogy ő nem tud sötét mágia nélkül örökké élni, ezért az idiótája el akarja venni Mahógnus halhatatlanságát. Ezzel tulajdonképpen megölné, hiszen egy halhatatlan embert halandóval tenni gyilkosság nem? Természetesen lebukik, Magnusnak összetörik a szíves, ezért szakít Aleckel, így az árnyvadásznak is összetörik a szíve.
Magnust elrabolják és majdnem meghal, de Alec megmenti. Végül kibékülnek és Magnus megírja Alecnek a Bane krónikákat, amiben leírta az élete legfontosabb momentumait.
Örökbefogadnak egy boszorkánymester babát, akit az Árnyvadász Akadémia lépcsőjén találtak. Aztán egy árnyvadász kisgyereket is örökbe fogadnak, akit Alec talál Rio egyik utcáján. Eddig ismerjük a történetük.
"– Egyáltalán hogy neveznéd őket? Algnus? Úgy hangzik, mint valami lábgomba. – Tök nyilvánvaló, hogy Malec lenne a nevük – közölte Beatriz."
Malec:

#Shadowhunters @oxmariieeeMalec egy shipnév, ami a nevük összevonásából jött létre Magnus és Alec = Malec. Hatalmas népszerűségnek örvendő ship. A rajongók nagy része(többek között én is) a sorozatot is csak azért nézzük, mert szerepelnek benne. Tavaly egy sajnos már nem tudom milyen közönségszavazáson majdnem ők lettek a legnépszerűbb homoszexuális pár a tv sorozatokban, de végül Evak (*_* őket is imádom!) legyőzte őket a Skamből. Maga Matthew is nagy Malec shipper. 
A tesóm nem olvasta a sorozatot és nem is nézi, de a Malec jeleneteket mindig felolvasgatom neki és megmutatom a sorozatban, ő is imádja őket. Egyszerűen őket nem lehet nem szeretni!
"– Akkor ezt tekintsem „nem”-nek?(…)– Egy nap majd „igen” lesz belőle – törte meg a csendet Magnus. – Neked, Alec, csakis „igen”."
Véleményem:

Imááádom őket!!! Legelőszőr Magnust szerettem meg. Szerepelt a Pokoli szerkezetekben, amit hamarabb olvastam, mint a Végzet ereklyéit, így logikus, hogy őt hamarabb szerettem is meg. A Psz után pedig a Bane krónikákat olvastam, így nem is volt kérdés, hogy őt már teljesen a szívembe zártam. A két kedvenc Bane novelláim a Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?(és akivel amúgy sem járunk) illetve az Igaz szerelem (és egy első randi). Vagyis, amikben Alec is szerepel. A Végzet ereklyéiben előszőr nem bírtam Alecet, mogorva volt meg ilyenek, de Magnus nagyon jó hatással volt rá és már őt is imádom. Tényleg nagyon nyíltszívű, kimondja, amit gondol és nagyon tud szeretni. A kedvenc Cassie írásom, ami a legMalecebb sztori, amit írt az Örök éjre szánva. Iiiiimádtam!!! Az egészben aranyosak és együtt vannak és együtt laknak, aztán gyereket találnak és awww *_* *_* úgy imádom az egészet! A Könyvfesztiválon beszélgettem róla egy másik árnyvadásszal. De nem is igazán volt beszélgetés, mert miután tisztáztuk, hogy mindketten olvastuk már csak visítozni tudtunk felidézve mi van benne, komoly fangörcsöt kaptam az tuti. 
"Magnus emléke szerint még a Pokol dimenzióján is sokat dobott Alec jelenléte."
Annyira passzolnak egymáshoz és olyan imádnivalóak! 
A kedvenc párom az egész árnyvadász világban! Clacet nem igazán szeretem, Sizzyt már igen, de közel sincs ahhoz, mint Malec. A sorozatban is imádom őket, mint mondtam csakis az ő jeleneteik miatt nézem. Matthew valami fantasztikusan jóképű benne, az a ránézel és elolvadsz szinten néz ki jól. 
Miután nemrég végignéztem a Skamet elgondolkodtam rajta, hogy jobban szeretem e Evakot, mint őket, de természetesen nem. Náluk nincs jobb!
Levelek, amiket a többiek hagyhattak Magnusnak, amikor szakított az Elveszett lelkek városa végén Aleckel:
Malec, Imaginary letter... I still hope for a happy end for them somehow...
Kedves Magnus,
Kérlek beszélj Aleckel. Nem hiszem, hogy el tudomm viselni, ha még több iratzét látok a szíve körül.
Üdv,
Isabelle
Please take him back ...
Kedves Magnus
Tudom, hogy én vagyok a legváratlanabb személy(aki ír neki), de kérlek gyere vissza, vagy engedd meg Alecnek, hogy elmenjen hozzád, vagy bárhogy is csináljátok a dolgokat. Alec nem eszik, alig alszik és ami a legrosszabb elkezdett Odaátot nézni. Kérlek gyere vissza, ha nem miattam akkor Isabelleért, mert ő már elveszítette az egyik fiútestvérét. Nem akarom, hogy elveszítse a másikat is.
Üdv,
Simon/Seamus/Sheldon/ bárhogy is akarsz hívni

Szerintem nagyon aranyosak.
"Alec egyetlen pillantása többet jelentett, mint bárki más csókja."
Ennyi lett volna, nem tudom mennyire jött át írásban a rajongásom, de igyekeztem. Ez volt hát az első Blogprojekt téma, remélem tetszett, jövök a következő hónapban is. Addig is várható egy szokásos hónapzáró poszt, egy Book Tag és esetleg egy nyárzáró/helyztjelentő is vagy egy értékelés. 
Nézzetek be a többiekhez is:
Lili (Never grow up blog)
Felhő (Felhő olvasónaplója blog)
Vhrai (Libellum blog)

Jó olvasást mindenkinek!

Képek a táblámról pinteresten: https://hu.pinterest.com/molyoskonyvek/cassandra-clare/

3 megjegyzés:

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene