Blogprojekt – Kedvenc Karakterek 1.nap: Kedvenc női karakerem: Celaena Sardothien

Sziasztok!

Részt veszek egy projektben, ami Petrának (Könyvespolc blog) az ötlete alapján és az ő szervezésével alakult. 
A további résztvevők:
Kamilla (Könyves Boldogság blog)
Lili (Never grow up blog)
Felhő (Felhő olvasónaplója blog)
Vhrai (Libellum blog)
Kukkantsátok meg az ő bejegyzéseiket is!
A lényege, hogy megpróbálunk minden hónapban három bejegyzést írni egy adott témában. Az első téma a karakterek. Első nap, vagyis ma a kedvenc női karakteremről hozom a bejegyzést, holnap a kedvenc férfi karakteremről és végül a kedvenc könyves párosomról. Hogy mára kit választottam már látjátok a címben meg annyira nem is nehéz kitalálni, nem hemzsegek a kedvenc női karakterektől. Egyértelmű volt a választásom és könnyű. Celaena Sardothien az Üvegtrón sorozatból. A másik két napra már sokkal nehezebben választottam. Őszintén, ki tud könnyen kedvenc férfi karaktert választani? Senki? Na ugye!

Két részre bontottam a bejegyzést a spoilerek elkerülése végett. Az első rész (az Éjkoronáig) nem spoileres azoknak akik csak az első könyvet (Üvegtrón) olvasták és eljutottak a 2. feléig. 
A második rész (az Éjkorona után) csak azoknak nem spoileres akik olvasták a 2. és 3. könyvet is (az Éjkoronát és a Tűz örökösét).
Akik egyik részt se olvasták, azok bele se kezdjenek ennek a bejegyzésenk az olvasásába, nem lenne semmi értelme. Helyette menjenek és kezdjék el olvasni! 




ADARLAN'S ASSASSIN. This is such a fantastic Celaena Sardothien art By titan_lenaria on Instagram

De most nézzük is mit gyűjtöttem össze a kedvenc női karakteremről Celaena Sardothienről!

Kicsit spoileres az Üvegtrónra és az Éjkoronára
Az Éjkoronáig:

Adatok

Teljes név: Celaena Sardothien (ejtsd: Szeléjná Szö(e/á)rdász(th)ien)

Nem:

Kor: 16-19 (Orgyilkos pengéje–Empire of Storms)

Faj: Ember

Külső megjelenés: Hosszú, aranyszőke haj, türkizkék szem a pupilla körül aranygyűrűvel. Átlagos termetű, eddzett, sebekkel a testén különös tekintettel a korbácsnyomokra a hátán. Általánosan elismerten gyönyörű.


Nevei: Adarlan Orgyilkosa, Lilian Gordaina, Elentiya, A Király bajnoka, Boszorkány gyilkos

Kapcsolatok: Sam Cortlanddel szerelem (halott), Dorian Havillardal valami volt köztük(korábban), Chaol Westfall szerelem, szerető(korábban)


Család: Ismeretlen

Egyéb: Arobynn Hamel korábban orgyilkos mestere


Foglalkozása: Orgyilkos

Lakhely: jelen pillanatban Résvár

Korábbi lakhelyei: ismeretlen, Arobynn Hamel háza, Távolvég(rabszolgaként)

Hobbi: olvasás, vásárlás, zongorázás

Képességek: képzett orgyilkos


Véleményem róla az első két kötetben azonnal az olvasás utánról:
This fandom has the greatest artists. Fanart of Aelin when she was Celaena Sardothien. #ToG

Üvegtrón:
Nem szeretem általában a női főszereplőket, semmilyenek, idegesítőek, magatehetlenek (tisztelet a kivétel Tessának), de Ő! Hatalmas személyiség! Borzasztóan erős, kitartó, okos, magabiztos, stílusos, ravasz, mégegyszer mondom, hogy erős és nem csak testileg és legyőzhetetlen. Hihetetlenül imádtam. Voltak hibái igen, de csak a javára voltak, ő se tökéletes. Kegyetlen, de épp csak annyira, hogy mégiscsak orgyilkos, ha nem bosszút áll, vagy nem dühítik fel, nem öl, és általában, ha igen akkor is kíméletesen.


Éjkorona:
Celeanát még jobban megszerettem. Most megismerhettük több oldalát is. Eddig nagyon még nem láttuk őt ilyen helyzetben, mint itt az, körülbelül a felénél nagyon durva volt, most bebizonyította, miért volt/van ő a leghírhedtebb orgyilkos. Egyáltalán nem irigylem szerencsétlent, se azt aki ilyenkor megpróbálja az útját állni. Mondjuk Chaollal azért nem így bántam volna.


Aelin Galathynius





Kicsit spoileres a Tűz örökösére
Az Éjkorona után:



Adatok

Teljes név: Aelin Ashryver Galathinius

Nem:

Kor: 16-19 (Orgyilkos pengéje–Empire of Storms)

Faj: Féltündér

Külső megjelenés: Nem változott :D. Hosszú, aranyszőke haj, türkizkék szem a pupilla körül aranygyűrűvel. Átlagos termetű, eddzett, sebekkel a testén különös tekintettel a korbácsnyomokra a hátán. Általánosan elismerten gyönyörű.



Nevei: Adarlan Orgyilkosa, Lilian Gordaina, Elentiya, A Király bajnoka, Boszorkány gyilkos, Terrasen királynője, a Tűz örököse, Terrasen örököse, Branon örököse, Tűzhozó Mala örököse, Tűzszívű, Tűz okádó kurvakirálynő, Tűzhozó Aelin, Fényhozó Aelin, EoS: The Queen Was Promised

Kapcsolatok: Sam Cortlandel szerelem (halott), Dorian Havillardal valami volt köztük(korábban), Chaol Westfall szerelem, szerető(korábban), Rowan Whitethorn carranam, véresküt tett, alakulgató romantikus kapcsolat, EoS: férj, Társ(mate)

Család: Rhoe Galathynius(apa), Evalin Ashryver (anya), Aedion Ashryver (unokatestvér), Galan Ashryver (unokatestvér), Maeve (távoli nagynéni), Mab (dédnagymama), Tűzhozó Mala (ős), Branon Galathynius (ős), Elena Havillard (ős), Dorian Havillard (tááávoli unokatestvér), Rowan Whitehorn (naaagyon távoli családtag), gyereke és testvére nincs

Egyéb: Arobynn Hamel korábban orgyilkos mestere QoS: (halott)

Foglalkozása: változó

Lakhely: változó

Korábbi lakhelyei: ismeretlen, Arobynn Hamel háza, Távolvég(rabszolgaként), Résvár, Ködvár

Hobbi: olvasás, vásárlás, zongorázás

Képességek: egyelőre ismeretlen mennyiségű tüzes erővel és kicsi vizes erővel rendelkezik, képzett orgyilkos és kapott tündér kiképzést is

Vélemény Aelinről a 3. és 4. kötetből + EoS(nincs spoiler):


Aelin-2.jpg
Tűz örököse:
Celaena/Aelin egyre és egyre erősebb, hihetetlen ez a kitartása, tényleg önző kicsit, de ártatlanokat bármikor megment bármi áron. Tetszett, hogy még többet megtudtunk a múltjáról, akkor is, ha az durva volt. 

Árnyak királynője:
A legjobb női karakter ever. Kész az övé a díj. A tervezési készsége, az esze, a mágiája, a hűsége, a bosszúvágya, a hatalmas szíve a barátai, népe és bajbajutottak iránt, az önbizalma, a humora és a rengeteg szenvedés után se szunnyadó reménykedése! Sosem várja el mástól, hogy helyette dolgozzon, de mégse tűnik hősködésnek, amit csinál. Tud hideg, számító orgyilkos lenni, ugyanakkor ott van az az oldala, amit itt főleg Lysandrával láthatunk, amikor nevetgél, csokit és édességet zabál és ruhákról beszélget.

Empire of Storms:
Empire of Storms - Aelin [Spoilers]Nézzük csak, mit mondtam róla az előző részben... Na ez nem változott. A bosszú ugyan eltűnt az az Árnyak királynőjében kapott nagy szerepet, pár jellemvonása meg felerősödött, de a lényeg ugyanaz maradt. Ő A LEGJOBB. Egy badass ŐRÜLT. Bizony, hogy őrült! Szerencsére, különben már rég nem élne. Mindig van valami a tarsolyában, jön az újabb és újabb meglepetésekkel, mint mondtam folyamatosan tervez, amit nagyra értékelek. Utálom, amikor csak fejjel rohannnak a falnak, de varázslatos módon mégis minden jó lesz (khm Angelfall!). Ő viszont kalkulál, tervez, levelet ír, beszél, meggyőz, fenyeget, mindent amit kell. Küzd és nem akarja, hogy a küzdelem közben bárki is megsérüljön ezért, amit csak tud és jóval többet is magára vesz. A mágiája hatalmas és wow! Mindeközben meg valami fergeteges stílusa és személyisége van. Pimasz, magabiztos, humoros. Imádtam a belépőjét a Koponya öbölbe ebben a részben. Kemény és erős, de közben nem vált férfiassá. Mégse túl tökéletes, vannak hibái. Hősködésre hajlamos, túl sokat vállal magára, hirtelen haragú, önimádó, nem a legjobb a csapatmunkában és igencsak fel van vágva a nyelve, ami nyilván vicces, de nem egy előnyös tulajdonság diplomácia szempontjából és lehetne még sorolni. Ezekkel együtt ő a kedvenc női karakterem.


Yessss

Spoilerek vége!

Érdekességek(főleg az előzménykötetből):

– Az Üvegkirálynőben, ami egy piszokazata az Üvegtónnak Celaena Doriannel házasodott össze.
–A Celaena nevet a Celaenoból származtatják, ami egy csillag a Bika csillagképben.
–A rubin brosst, amit Celaena Yrenenek ad az Orgyilkos és a gyógyítóban, Arobynntől kapta a 16. szülinapjára.
–A személyazonossága Celaenaként olyannyira védve volt, hogy nagyon kevés ember tudta, hogy is néz ki. Amikor kliensekkel találkozott maszk volt rajta, kesztyű és fekete ruha, ami nem árult el mást csak a nemét.
–12 évesen direkt eltörte a jobb kezét, mert Arobynn azt mondta neki, hogy fejlesztenie a balkezes kardforgató képességét és felajánlotta neki, hogy eltöri ő. Celaena nem élt az ajánlattal inkább rácsapott egy ajtót a kezére.
–Orgyilkos létére imádja az extravagáns ruhákat, drága parfűmöket, cipőket, könyveket és a csokit. (erre majd egy pici magyarázatot kapunk)

Idézetek:
"– Sajnálatos módon az olvasás mostanára már kiment a divatból.  – Semmi baj. Annál több jut nekem."
– Az önimádatod tulajdonképpen nem ismer határt? – Egyáltalán nem."
"– Egyetértek. De ne gondold azt, hogy én bármi miatt is szégyenkeznék. – Ki beszélt itt szégyenről? – Celaena a takaró alatt meztelen testére mutatott. – Őszintén szólva, meg vagyok lepve, hogy nem hordod fenn az orrod, és nem vágsz fel mindenütt velem! Én biztos, hogy ezt tenném, ha magamat lefektetném."
– Talán, ha fenséged kegyeskedett volna szóba elegyedni velem, akkor hamarabb is rájött volna, hogy ilyen kis szószátyár vagyok."
"– Az ott egy csokitorta?
– Szükséged van rá, vagy akarod?
Úgy mosolygott, mint egy szellem, de a férfinak mázsányi súly esett le a szívéről.
– Azt mondanám, hogy ebben az esetben ez a csokitorta meglehetősen egyértelműen a „valakinek szüksége van valamire” kategóriába esik."
"Ez a lány nem olyan volt, mint a futótűz, maga volt a futótűz. Halálos és ellenőrizhetetlen. Egy kicsit bolond."
Bővebben az angol nyelvű fanwikin. Én is innen szedtem a legtöbb információt. 
Spoileres ha nem olvastad az EoSt!: http://www.throneofglass.wikia.com/wiki/Aelin_Ashryver_Galathynius

Holnap jövök a kedvenc férfi karakteremmel. És várható egy helyzetjelentő bejegyzés is és esetleg egy Book Tag.
Jó olvasást mindenkinek!


Képforrások:
1.: https://hu.pinterest.com/pin/AfvBdkMsd80lUruISKFGnwygnzU7dJsC8jhNRBA9UqJERbSLO1O32o0/
2.: https://hu.pinterest.com/pin/298926494001598604/
3.: https://hu.pinterest.com/pin/853924779318030640/
4.: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/76/fe/56/76fe56263dd2c717fcb82199c6b4fc5c.jpg
7.: https://hu.pinterest.com/pin/853924779317853874/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene