Stephen King - A mobil

 Sziasztok! 
 Talán még nem említettem, de szeretem a horror műfajú regényeket (meg úgy általában mindent, ami kellően véres és/vagy beteg), így hamar megszerettem Stephen King munkásságát is. Először a Tortúrát olvastam tőle, ami rögtön belopta magát a szívembe. (Tudom, egy költő veszett el bennem:D) Ezután még olvastam tőle pár népszerű könyvet, és most úgy döntöttem, megpróbálkozom A mobillal is. Hát, csalódás ért.
 Először is, a történet nem kezdődött valami izgalmasan. Az alapsztori nagyjából annyi, hogy azok az emberek, akiknek mobiltelefonja van, megbolondulnak. Egymást mészárolják, és nagyjából úgy viselkednek, mint valami gyilkos állatcsorda. A könyv első fejezetei a Bostonban lévő fejetlenséget írják le, na meg megismerkedhetünk a főszereplőnkkel, Clayton Riddell-lel. (Őt egyébként Stephen King egyértelműen saját magáról mintázta: a kezdetekben problémákkal küzdő művész karaktere a mostanra híres írónak sem ismeretlen.) Főszereplőnk már a regény elején megismerkedik néhány túlélővel, akiknek szintén nem volt mobiljuk, így normálisak maradtak, majd velük próbál menekülni a városból. Útjuk során rengetegszer mentik az életüket, majd egy iskolában kötnek ki, ahol a még normális igazgató és egy diák segítségével el szeretnék pusztítani a telefonbolondokat. Ha akarnám, se tudnám lespoilerezni a végét, mert nagyjából itt abbahagytam. Egyszerűen nekem nem volt elég izgalmas ez a könyv. Szinte semmilyen váratlan fordulat nem történik (legalábbis eddig), ráadásul annyira nem is véres a történet. Persze lehet, hogy a végén vannak még dermesztő jelenetek, de én már kicsit unalmasnak találtam.
 Igaz, hogy nem olvastam végig a könyvet, de a főbb szereplőket jól megismerhettem. Ott van Clay, aki -mint már említettem - leginkább Stephen Kingről van mintázva. Annak ellenére, hogy ő a főszereplő, a személyisége egyáltalán nem domináns, és egyáltalán nem is változik. Tom McCourt vicces, macskamániás és kicsit fura figura, de szerethető, és feldobja a sztorit. Alice Maxwell engem személyesen kiűz a világból. Hisztis, minden körülötte kell, hogy forogjon, és nagyon idegesítő. Az viszont nagyon tetszik a szereplőkben, hogy valósághűek, és közéjük tudtam képzelni magamat.
 Tehát összességében nem tetszett a regény, de a legjobb íróknak is lehet egy-két kevésbé jól sikerült könyvük. Persze lehet, hogy másnak pont ez tetszene. Ha most kezdenél Stephen Kinget olvasni, azt ajánlom, hogy inkább szerezz be egy másik könyvet tőle, de ha már többet olvastál a regényeiből, akkor nyugodtan megpróbálhatod ezt is, veszíteni nem veszítesz semmit!:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Év összegzés 2018

Sziasztok! Nagyon, nagyon gyorsan eltelt ez az év is. És a következő is ilyen gyorsan fog, ez már csak így megy. Nekem jó évem volt. :) So...

Címkék

értékelés könyv romantikus fantasy kedvenc KMK ifjúsági kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag a hónapban olvasott könyveim Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare havi összegző Üvegtrón Arany pöttyös történelem VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL On Sai karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Rubin Pöttyös angol nyelven manó könyvek Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Outlander Summer Forever Projekt időutazás móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi scifi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Kaméleon könyvek Kerstin Gier Könyvfesztivál Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jennifer L. Armentrout Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene