Könyvfesztivál 2019

Sziasztok!
Megkésve elhoztam az én szép hosszú és rajtam kívül mindenki más számára érdektelen beszámolóm a Könyvfesztiválos hétvégémről. Ez már a harmadik alkalom volt, hogy kijutottam a tavalyiról ide kattintva olvashattok.


Előkészületek:
Csere-eladásból kevesebbet sikerült megbeszélni, mint tavaly és még abból is ketten lemondták(2 feleslegesen cipelt és a nyakamon maradt könyv), egyet pedig én rontottam el, így az félsiker csak. Találkozók megbeszélése, mentrend elkészítése, átszerkesztése százszor és véglegesítése, míg kijött, hogy egy órában körülbelül három helyen kell lennem egyszerre :D. Kívánságlista összeállítása, harc a lelkiismerettel, aminek nem volt sok esélye 3 hónapnyi önmegtartóztatás után. Megbeszéltem nagybátyáméknak, hogy szombaton náluk alszom, így sikerült, amit két éve akartam, hogy két napon is kint lehetek. Több réteg ruhát készítettem elő, mert rossz időt jósoltak, de embertömegben bent meg meleg van. Bőrönd, mert idén egyedül megyek, nem akartam 3 táska alatt megszakadni és eleve komoly súllyal indultam volna a sok dedikálandó könyvvel, amit a legtöbbet kell hurcolásznom. Így egy bőrönddel és egy hátizsákkal mentem.
Mindenféle, amit kaptam


Szombaton

Budapestre menet a vonaton @Morhen-ék pont szemben ültek velem, egy másik négyes helyen, így még a GF találkozó előtt megismerkedtünk élőben is :).
A Déliből kilépve azonnal eltévedtem, rossz lépcsőn mentem fel, de viszonylag hamar korrigáltam és sikeresen eljutottam a villamosig. A Mammuttól gyalog mentem az emlékeimet és random embereket követve, nagyon remélve, hogy egy helyre megyünk :D. Szerencsém volt.

Az a halva született elhatározásom, hogy nem veszek olyan sok könyvet, addig tartott, amíg beléptem az épületbe és magamban felkiálltottam, hogy "Könyvek!" :D
Nem volt apróm a ruhatárba, ezért kénytelen voltam vásárlással kezdeni, megvettem a Napok térképet. Kaptam mellé könyvjelzőt és vászontáskát :). Ezután beadtam a bőröndöm a ruhatárba. Szegény nő, biztos jól megutált a nap végére, ahogy folyamatosan kikértem pár percre az egyre nehezebb bőröndöm. Mentségemre, igazán igyekeztem minél kevesebbszer.
Nézelődtem, igyekeztem felmérni a terepet. Amikor találtam egy angol könyveket árusító standot nem tudtam megállni, hogy ne vásároljak, hiszen ott muszáj gyorsan, mindenből csak egyet hoznak ki általában, holnapra simán lehet, hogy nem lesz, amit ma megvennék. Így jó áron hozzájutottam a The Dark Prophecy-hez és az Alice's Adventures in Wonderland/ Through the Looking-Glasshoz-hoz.
A főbejárat felé menet összefutottam @Mariann_Radasits-al és @Flóra_Gfellner-el, sajnos hamar el kellett válnunk, mert mással volt találkozóm, de később még találkoztunk. Mariann volt olyan nagyon kedves és odaadta ajándékba a Ha az enyém lennél-t. :))

A Főbejáratnál találkoztam @Börtöntöltelék-kel és az osztálytársával. Felvetette Domi azt a remek ötletet, hogy a Főbejáratnak két oldala van egy kinti és egy benti :D. Tudom, ennek egyértelműnek kellett volna lennie, de nekem eszembe se jutott. Kis segítséggel csak megtaláltam @AszuBarb-ot és megvettem a Szórakozol velem?!-et. Ezután kis ruhatárazás, Domi megvette tőlem a Halhatatlanság szabályait.
Irány a Delta Vision standja. Kihasználtuk ketten a 4+3-mas akciót. Megvettem az Isteni balhét és a Végső birodalom(Ködszerzet 1.) két kötetét, ő az ajánlásomra a Vámpírok múzsáját és a Napnak fénye ciklus első két részét hehehe :))). KMK-nál miután mindkét standot megnéztük, megvettem az Endlessly-t és a Szívtipró pilótát(ezt mindhárman :D). Sajnos a Lead nem volt:(.
Mentünk a Szabó Magda terembe a VP klubos beszélgetésre. Negyed órával a vége előtt leléptünk szándékaink szerint a lehető legdiszkrétebben és mentünk a @J_Goldenlane dedikálásra. Aláirattam a Holdnak árnyékát, a Csillagok szikrái első kötetét(praktikus csomag súly szempontból nem a másodikat hoztam :D) és az Isteni balhét. Fantasztikus volt találkozni az írónővel az elmúlt több, mint egy hónap masszív Holdnak árnyéka-Csillagok szikrái rajongás után. :)) Tovább fokozta, hogy a molyos kommentjeim miatt tudta ki vagyok, ez olyan nagyszerű érzés volt nekem! *_* Kaptam matricát is. :)
Ezután az én hibámból, nagy sajnálatomra elváltam útjaink Domiékkal :(.

Kis késéssel megérkeztem a Nényei-s beszélgetésre. Inkább egy színdarab volt, de nagyon tetszett, vicces és érdekes volt. Ülőhelyet nem találtam, így álltam illetve, mivel éhes voltam, udvariatlanul kicsit leültem a földre megenni a szendvicsem maradékát. Jó fél órával hamarabb vége lett, mint ki volt írva, gondoltam akkor a dedikálás is hamarabb kezdődik, átmentem a kiadó standjához a Táncszínházba, de szobrozhattam és kóvályoghattam ott egy darabig gyerekdalokat hallgatva, mert nem kezdődött korábban. Pozitívum viszont, hogy így nagyon hamar végeztem, második voltam a sorban. Ő és az illusztrátor is dedikálta a 3. részt.
Róbert Katalin dedikálásra várakozva megismerkedtem @Farkas_Éva-val, jót beszélgettünk. Féltem, hogy a sor miatt elkések a GF taliról, de aztán időben sorra kerültem és Mariann még le is fotózott az írónővel :)). A 6 hét a világot dedikáltattam.


Helyszínkeresgélés után(fű, hideg van, bent kényelmetlen lépcső, fent egy puha szőnyeges, viszonylag csendes galéria, tökéletes) megkezdtük az igen kötetlen Galaktikus Fanklub találkozót. Imádtam, az egyik legjobb program volt és idén tovább is tartott. Így sajnos Domiékkal már csak egy búcsúzás erejéig találkoztam, amikor elrohantam a találkozóról egy negyed órára. :( Majd legközelebb! Ezután is folytatódott, a Vivien Holloway dedikálást lazán lekéstem :/. De tényleg remek volt a hangulat és a társaság, ezért megérte! Kaptunk cuki ajándékot, beszélgettünk, nassoltunk, lett egy új tagunk, a mutatványoshoz jöttek jelentkezők, tányért próbáltunk pörgetni(én kevés sikerrel :D), dedikáltattam a Szürke szobákat és a Miogin bázist(megint csak praktikus lépés a hosszuk miatt). A nyereményjáték sorsolás vetett véget a talinak, lementünk a tóhoz. Ott további beszélgetés után mindenki ment a maga dolgára. 

Én Rácz-Stefán Tibor dedikálásra. Annyira nem volt vészesen hosszú sor, mint mondjuk Böszörményié(attól úgy is elsápadtam, hogy eszemben sem volt beállni), de a mai leghosszabb volt, amibe beálltam és hátrafelé görbült a nyers betonfal és a standok hátulja felé, ahol már padlószőnyeg sincs(vagyis nem tudtam leülni). Elég sivár volt, mit ne mondjak. Itt is beszélgettem pár emberrel, kölcsön adtam az éppen nálam lévő Rókatündért, hogy neki gyorsabban teljen a várakozás :D. Manni és @MajAni beálltak hozzám a sorba, beszélgettünk, kaptam kölcsön egy párnát, leülhettem, felállított az őr, mert akadályoztam a forgalmat, arrébb ültem :D Mikor már közel voltunk, javasolták, hogy gyorsan irassam alá a Rókatündért(oldalt állt az írónő), így nem kell mégegyszer kiállnom egy ilyen sort. Ebből az lett, hogy Eszes Rita is odaült a dedikáló-asztalhoz. Másodikként az én könyvemet is aláírta, átadtam neki Flóra ajándékát. Kérdezte, hogy olvastam-e a könyvet. Mondom persze, a témahéthez a VP-s csoportba kellett. Így kiderült, hogy én én vagyok, ami ismételjen szuper érzés *_*. Kaptam dedikált könyvjelzőket és a rókás nyakláncot. Eddigre a másik sorban is sorra kerültem(emberek, így kell sorban állni :D), a Túl szépet is dedikáltattam, névről itt is felismertek *_*. Volt egy kis vita, hogy mennyire jó a profilképem, ha az alapján nem ismer fel senki, a nevem is kell hozzá :D. Manni itt is volt olyan kedves és lefotózott :). 




Hárman mentünk tovább, kerestünk neki valami jó, romantikus könyvet, végül az Elfek öröksége nyert a Maxim kiadónál. Jelentem, sikeresen ellenálltam a 2+1-es akciójuknak(a másnap fényében kérdés, hogy ez mennyire siker :D), csak a Királynő felemelkedését vettem meg, mert nagyon ajánlotta Anikó. Nincs rajta a listámon, de nagyon szép a borítója, muszáj volt. Fumaxnál lefotóztak az "Új-Mjölnirrel"(nem vettem észre, hogy az igazi is ott van :D). Mangát nem találtam ugyan, de amikor meg akartam venni a Forgandó szerencsét, kicsit szomorúan, hogy nem tudtam dedikáltatni, megláttam Wee-t és letámadtam, mondva, hogy lemaradtam a dedikálásról, tudná-e esetleg most aláírni. Mondta, hogy amíg itt van és fog a tolla addig senki nem maradt le semmiről, így dedikálta a könyvet még mielőtt egyáltalán kifizettem volna, de persze az is megtörtént utána :D. Nagyon örültem! Így teljes sikerrel zárult dedikálás tekintetében az esemény, illetve a Végtelen horizontot nem sikerült, de végül is jövőre is kell hagyni. Kaptam nyalókát is.

Ezután már csak lézengtem kicsit, üldögéltem, mert kivoltam, ruhatárból végleg kivettem a bőröndöm, beleraktam majdnem az összes könyvet és mentem találkozni a nagybátyámékkal. Náluk hulla fáradtan, de iszonyú boldogan meséltem nekik és megnéztem a szerzeményeim. Ekkor kellett volna élménybeszámolót írnom, de telón lusta voltam, vendégségben meg nem kéredzkedek oda a géphez :D. Meg egyébként is, annyira kivoltam, hogy minden második mondatom az volt, hogy fáradt vagyok.

Vasárnap

Összesítettem, hogy tegnap hány könyvet vettem, mennyiért és ebből arra következtetésre jutottam, hogy ma még vehetek pár könyvet.

Az események sorrendje a mai napon valószínűleg nem felel meg a valóságnak, nem emlékszem, hagyjuk is.

Körülnéztem kint. A Maxim standjánál hoooosszas gondolkodás után megvettem a Gyönyörű sorscsapást, amit ma cseréltem volna, ha nem mondja le az illető :/. Gondolkodtam még a Különös álmodozón(bár magyarul is elég jó, angolul szebb a borító), az Elfek örökségén, a Szultán foglyán(nem igazán tetszett az első rész, de azért olvasnám tovább). Szóval végül a Gyönyörű sorscsapást vettem meg, túl népszerű ahhoz, hogy ne olvassam, tudom shame on me. Így igazából megint vettem 2 könyvet a Maximtól két nap összesen, ha ezt egyszerre teszem kapok egyet ingyen... De legalább nem gyarapítottam még tovább az olvasatlan könyveimet és mindkettő könyvet 20%-os kedvezménnyel vettem meg.
A Delta Visionnél szégyen szemre vettem még egy könyvet(5-öt egy Könyvfeszt alatt, ez személyes rekord!), a Pokoli balhét. Nem hagyhattam ott az Isteni balhéval jóformán egy könyv! A pénztáros megkérdezte, hogy csak ezt az egyet veszem-e? Én meg mondtam, hogy ezt se szabadna, tegnap már vettem négyet :D. Ennek örömére megkaptam olcsóbban. Mondtam már, hogy imádom a Delta Visiont?
A Táncszínházban, a Gyerek részlegen megszereztem a Nevermoort, szintén nem volt rajta a listán, de nagyon népszerű mostanában.
11:50-kor előre megbeszélten megvettem a Gyülekező árnyakat egy lánytól, mert béna vagyok és nem figyeltem, hogy a Sors csillagaira akartam elcserélni vele. Kicsit későn, reggel esett le, természetesen nem volt nálam a könyv, így megvettem.
A Főnixet megint meglátogattam és megvettem a Talpig feketében Gabriella Eldtől, Gabriella Eldtől(a szóismétlés nem félreírás :D).
Felmentem a Galériára is, megnéztem mi van ott, tanulmányoztam az Olvashop standját, de végül sikerült megállnom, hogy vásároljak.
Mindhárom angol könyveket árusító standot végig kérdeztem, sikertelenül, míg az utolsónál "Kihoztuk, de csoda lenne, ha még nem vitték volna el." mondattal elkezdték keresni és megtalálták a The Curious Incident of the Dog in the Nigt-Time-ot. Nagyon megörültem, ki is fizettem kisebb hijján egy 20.000-sel :D. Közben kicsit káoszos volt, valaki más is fizetett volna, figyeltem a visszajáróra, meg minden, de kifizettem sikeresen és elraktam a pénztárcám.
Utolsó vásárlásként bementem a Bookline buszába, mert láttam az ablakban az Így lettemet, ami kívánságlistás, de eddig csak 7000ft-ért láttam. Itt olcsóbb volt sokkal, hurrá!

Elhoztam a bőröndöm a ruhatárból(ma nem kéregettem ki, felesleges lett volna, fullon volt) és elmentünk nagybátyámékkal pizzázni.
A vonaton hazafelé a szerzeményeim vittem fel molyra. Erre találtam egy számlát, amihez nem tartozott könyv. Na, ez meg hogy lehet? Gondolkodtam... Libra Books... Mit is vettem ott? Ja, igen a The Curious Incident of the Dog in the Nigt-Time-ot! Hol is van? Táskát teljesen kipakoltam, ott nincs, bőröndben nem lehet, oda ma nem pakoltam. Jajj, ne elhagytam volna? Az lehetetlen, mert... akkor beugrott, hogy én azt a könyvet még az életben meg nem fogtam. Emberek, azt a bénaságot képzeljétek el, amit én műveltem ma. Azzal a lendülettel, ahogy kifizettem, ott is hagytam a könyvet a standnál, anélkül hogy egyszer is kézbe vettem volna :D *taps, taps, taps* Mi legyen, mi legyen? Molyon segítséget kértem, kaptam, írtam a könyvesboltnak messengeren, gondolva, majd hétfőn válaszolnak. Válaszoltak a boltból, lehetséges megszereznem szerintük, holnap telefonál azoknak, akik kint voltak, szuper! (Azóta jelentem, megérkezett! Még csak fizetnem sem kellett a szállításért, nagyon hálás vagyok a boltnak, igazán jófejek voltak! Jövőre is mindenképpen vásárolok náluk és ezúttal igyekszem nem ott hagyni :D)

Tesómmal megnéztük az End Game – Végjátékot. Zseniális film, imádtam az elejétől a végéig. Ugyan az utolsó 15 percet masszívan végigbőgtam és előtte is elmorzsoltam pár könnycseppet, mégis legszívesebben újra megnézném, ez így volt tökéletes. Ha a szívem össze is tört.

Ez volt a hétvégém.

Összességében:

–2 használtan
–2 ingyen
–15 kedvezményesen beszerzett könyv.
–Összesen 19 új szerzemény. Valamiért úgy éreztem tavaly 20 körül volt. Most visszanézve látom, hogy 14 volt.... hehehe :DDD Nincs mentségem.
–10+1 könyvet dedikáltattam(Az Isteni balhé, Holdnak árnyéka+1 hiányzik a képről)



Összes új szerzemény(A The Curious... nélkül)
Imádtam és remek volt, hogy két napon is kint lehettem! Minden Könyvfesztivál más és más, ezt már tavaly is megállapítottam, idén is ezt mondom. Teljesen más élmény volt, mint az eddigi években. Találkoztam és beszélgettem sok kedves emberrel, régi és új ismerősökkel, barátokkal. Fantasztikus érzés volt, hogy egy-egy szerző felismert, ezek az alkalmak és a GF találkozó vitték idén a prímet. Vettem túl sok könyvet, dedikáltattam jó párat. Kaptam mindenféle könyvjelzőt és egyéb kiegészítőt. 
Csodásan éreztem magam egyszerre adott egy nagy energialöketet és fárasztott le teljesen :D.

Minden könyvmolynak bátran ajánlom, hogy amennyiben megteheti látogasson el a Könyvfesztiválra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene