Májusban olvasott könyveim

2. bejegyzésem a Hónapban olvasott könyveim rovat keretein belül.
Véget is ért a május, mint minden hónap ez is elrepült pillanatok alatt. Ezek alatt a pillanatok alatt azért olvastam pár (egész pontosan 14) könyvet, amiket össze is szedtem nektek egy kis véleménnyel kiegészítve.
Kezdjük!
(a könyvek olvasási/időrendi sorrendben vannak, nem tetszés szerint, vagy ilyesmi)

Ez volt a legdurvább a trilógiából! Szegény szerencsétlen Tess! Pedig nem bírtam az előzőben. Teljesen hitelesen írta le a szituációt nem éresztem azt, hogy hülye, hogy marad. Ő egy őrült! Legszívesebben megfojtottam volna helyenként komolyan! Azt hittem egy kis csip-csup ügy lesz csak, erre ez! Bookert előzőbe annyira nem bírtam és kicsut most is idegesített a mániás védés kényszere de egyébként bírtam. Kedvenc részeim azok voltak, amikor együtt volt a nagy csapat. A vége is jól meglett csinálva bár az a mini tragédia a végén meglepett. De hová tűnt Birdie?

Úgy kezdtem neki a könyvnek, hogy na, lássuk Rhysand meg tud-e venni magának, úgy, mint mindenki mást (Mert én az elsőben utáltam.)? 
Ó, hát persze, hogy meg tudott! Még csak nem is telt bele neki sok időbe. 
IMÁDTAM! De csak körülbelül a felétől, azelőtt csak simán tetszett, de aztán! 
Erről a nagyszerű könyvről írtam is hosszabb értékelést amit ide kattintva elolvashattok.

Ez király volt! 
Ez még az előzőnél is viccesebb volt, vagy lehet csak arra már nem emlékszek annyira. Hihetetlen mennyit röhögtem rajta, szinte annyit, mint a Leiner Laura könyveken. Az álmos téma még mindig telitalálat, imádom! A fordulatokra egyáltalán nem számítottam épp csak arra jöttem rá hogy Miát tuti befolyásolni fogják mert nem tudom, hogy nem írhatták véletlenül, hogy eltűnt egy kesztyűje, de a többi meglepett. Nem mintha nem néztem volna ki belőlük. Imádtam, ki is olvastam egy délután-este alatt, várom már a következő részt.
Ááá, pedig én igyekeztem több csillagot adni, de egyszerűen nem bírok, ez a könyv gyenge volt. A főszereplők zavarodottak, következetlenek és nem értettem őket. Az ötlet viszonylag jó és kezdtek is vele valamit, de én többre számítottam volna. Könnyen olvasható, egyszerű. Nincs benne semmi, amit ki tudnék pozitívan emelni. Bár negatívan se igazán. Nem igazán tetszett.

Nagyon jó, volt bár én azért egy cseppet hamarabb rájöttem a megoldásra, mint ők, nem tudom mi tartott ennyi ideig.

EZ BORZASZTÓAN TÖKÉLETES LEZÁRÁS VOLT! 
Hihetetlen! Nem volt még ilyen Leiner Laura könyv, de ezen határozottan sírtam. Sokat. Az elején igen erősen elgondolkodtam rajta, hogy akkor most menjek-e megölni az írónőt. Mert ezt miért kellet? Miééért??? Az eddigi könyvek után még egy jó kis öklös a gyomorszájba. Azt hittem, hogy meglepődtem és dühös vagyok erre puff, épp csak elkezdtem feltápászkodni a földről, és már lökött is vissza. De kellett ez is. Aztán… 
A folytatásért és az egész Bexi sorozatról a véleményemért katt ide.

Féltem ettől a könyvtől, mint kiderült nem teljesen alaptalanul, de végűl jól kijöttünk egymással. Ez egy nagggyon töményem romantikus könyv. Tényleg így konkrétan semmi más nincs benne. Amivel semmi bajom! Hiszen imádom a romantikus könyveket! Erről szólt az egész. Kicsit furcsálltam, hogy Ralston ennyire elzárkózott a szerelem elől, azt hittem már sosem jön meg az esze. 
Könnyen olvasható, egyszerű és nagyon kiszámítható. Tökéletes könnyed kikapcsolódásnak. 

Miiiiiii???????????????????????????
Igen erről nincs ennél értelmesebb véleményem egyelőre.

Jó volt, tetszett. Nem nyerte el annyira a tetszésem, mint a Luxen, de érdekes volt a másik feléről is megvizsgálni a dolgokat. Sajnáltam, hogy nem mutatták tovább a történetet és nem akkoriban lett vége, mint az Oppositionnek. 
Igazából ebben a könyvben, nem volt valami sok. Na, nem mintha a Luxennek hatalmas mélységei lennének, de ez még annyira se. Aztán lehet, hogy csak azért mert az hatalmas előnnyel indul, sorozat lévén. Fura volt Daemonre kisfiúként tekinteni. Ők is veszekedtem, amit Katy és Daemon között nagyon szerettem, de itt nem volt vicces annyira. Összegezve jó volt, tetszett, de közelébe se ér a sorozatnak.

Most mit mondjak? Ugyanannyira imádtam, mint az első kettőt! Egyszerűen rajongok érte. Varázslatos, magával ragó, nyugodt, szeretettel csordultig teli. 
Gyönyörű a borítója a szereplők fantasztikusak. Végig fülig ért a szám, amíg olvastam, olyan tökéletes. Ha nagyon nagyon akadékoskodó akarok lenni, akkor volt egy hibája, ami az én elfogult, imádó szememnek is feltűnt. Nagyon sokszor elismétlik újra és újra bizonyos dolgokat. Sullivan gén, Sullivan gén, Sullivan gén. Ezen kívűl még mindig kitartóan megnövekedett erőkkel ez a legeslegkedvencebb sorozatom, amihez bármikor fordulhatok, akárhányszor újraolvashatom, ha valami nagyon kikapcsoló kell.

Első részről szóló értékelésemért katt ide.
Háááát nem volt rossz, de semmi különös nem volt benne a végéig szenvedtem, aztán kicsit jobb lett, amikor összeszedte magát, de még mindig nem tetszett igazán. Előnyére szólt, hogy nagyon rövid, pár óra alattt kiolvastam, meg hogy angolul van, így bármennyire is unalmas volt mégis csak nyelvgyakorlás, nem mintha a szavakat, amiket ebből tanultam, belerakhatnám egy fogalmazásba, kicsit elszörnyedne a tanár. Ez volt az első Bridget Jones, amit elolvastam, most valahogy nem vonz annyira a többi se.

Ez fantasztikus volt! Imádtam!
Nem vártam sokat tőle, a legelejébe egyszer belekezdtem és igazságtalanul (a könyvre nézve) félbe is hagytam, pedig nyilván nem várhatom el, hogy a legelején is már akciódús legyen. Így csak most folytattam és lenyűgözött.

Imádtam! Az írónő stílusa ellenállhatatlan, vicces, megkapó. Az első novella után azt hittem az összes vicces lesz, de már csak a fülszöveget alapul véve is nagyot tévedtem. Hihetetlenül változatosak voltak, hangulatban, világban, időben, történetben. 
Írtam róla értékelést: https://molybirodalom.blogspot.hu/2017/06/on-ssai-esovagy.html
Jó volt, vicces, nagyon rövid.

Ezek voltak az én májusban olvasott könyveim. Ti mit olvastatok májusban?
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnétek még ilyet, akkor írjátok meg kommentben!
Szép napot!

4 megjegyzés:

  1. Látom a Wink, Poppy, Midnight téged is kiborított :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. teljesen! Én egyáltalán nem számítottam ilyenre, az se tudom mit gondoljak!

      Törlés
  2. Nagyon jó poszt lett, még mindig csodálom, hogy ennyi könyvet sikerült kiolvasnod! :D

    VálaszTörlés

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene