Becca Fitzpatrick: Csitt, ​csitt sorozat

Már majdnem egy éve olvastam a sorozatot, de valaki kérdezte, hogy nem írtam-e róla és mivel nem írtam valamiért, ezért most bepótlom. Nem emlékszem mindenre tökéletesen, ezért, hogy ne legyen olyan rövid az egész sorozatról írok egyben, a régi molyos értékeléseim alapján.
Becca Fitzpatrick Csitt, ​csitt sorozatának 4 része van ezek sorrendben: Csitt, csitt, Crescendo, Silence-Vihar előtt, Finale-Végjáték
Mindegyik fülszövege Spoileres az előtte lévőre, ahogy az idézetek és a vélemények is! Vagyis, ha a 3-ig olvastad és nem akarsz spoilerbe futni, a 4. részről szóló bejegyzéseket már ne olvasd el!
Kezdjük is!
Fülszövegek, idézetek és vélemények:
"Angyalom."
1. Csitt, csitt:
EGY SZENT ESKÜ. EGY BUKOTT ANGYAL. EGY TILTOTT SZERELEM. A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.
"– Az illatod is jó – mondta Folt. – Ezt hívják zuhanynak – Egyenesen előrebámultam. Mikor nem válaszolt, oldalra fordultam. – Szappan. Sampon. Meleg víz. – Meztelenül. Ismerem a dörgést."
Vélemény:
Tetszett. Nem varázsolt el, első részek a sorozatokból sose szoktak, de jó volt. 
Folt nagyon szimpatikus. Jó humorú könyv sokat nevettem rajta. 
Vee nem volt szimpatikus és az egész elég kiszámítható volt (mondjuk elolvastam a végét előre(: ). 

"– A te őrangyalod vagyok – mondta Folt. – Kaptam egy saját őrangyalt? Pontosan mi is a munkaköri leírásod? – Hogy őrizzem a testedet. – Folt mosolya egyre szélesebb lett. – Komolyan veszem a munkámat, ami azt jelenti, hogy közelebbi ismeretséget kell kötnöm a szóban forgó tárggyal."
A főgonosz(ok) kibenlétére nem számítottam. 
Az egész történet elég hihető volt, ha átugorjuk azt a csöppséget, hogy bukott angyalok meg ilyenek, de ha ezt nem nézzük akkor tényleg hihető, nincsenek benne ellentmondások az egész logikus. 
"– Ne hibáztass érte! Mondd meg anyukádnak, hogy költözzetek beljebb. Mondd meg neki, hogy van ez az új klub, úgy hívják, civilizáció, és nektek is csatlakoznotok kéne."
Szóval nekem nagyon tetszett 5 csillagot csak a kedvenceimnek adok a négy és felet meg tartogatom a sorozat többi részére mert bízom benne hogy ennél jobb lesz.
"-Gondolkodom. -Gondolkozol? -Az a folyamat, amiben az agyamat használom, hogy ésszerű döntést hozzak."

2.Crescendo:
"– És mi most hogy állunk? – Szorosan egymás mellett."
Nora tudhatta volna, hogy az élete messze nem tökéletes. Bár a barátja, Folt egyben a szó szoros értelmében vett őrangyala is (aki a rangja ellenére minden, csak nem angyali), a dolgai mégsem állnak jól. Először is ott a nyári iskola, és mint egy rémálomban, régi ellensége, Marcie Millar lesz a laborpartnere. Aztán meg Folt is mintha minden ok nélkül egyre távolabb kerülne tőle. Mindennek a tetejébe Norát lidércálmaiban és különös látomásaiban újra és újra kísérti apja meggyilkolása. 
"Néha rossz dolgoknak kell történni, hogy később a jók is megtörténhessenek."
Ahogy Nora elveti józan esze tanácsait, és egyre mélyebbre ás apja halálának rejtélyében, felmerül benne a kérdés, hogy Nephil vérvonalának is köze van-e a dologhoz – azonban ez csak még sötétebb árnyékot vet a kapcsolatára (vagy inkább annak hiányára) Folttal. Vajon Folt többet tud, mint amit elárul? Miért tűnik mindig úgy, hogy meg szeretné akadályozni Norát a válaszok kiderítésében? És ha Folt valóban az őrangyala, miért van Nora élete mindig veszélyben?
"– Nincs véletlenül ezer dolcsid kölcsön? – Öt dolcsim sincs kölcsön. A perselymalacom orvosilag anorexiás."
Vélemény:
Nagyon vártam már hogy olvashassam és olyan jó volt! 
Izgalmas és romantikus (bár kevésbé mint szerettem volna). 
Tetszett, hogy egyre több dologra jön rá és az természetesen nem tetszett, hogy Folttal szinte végig kényszerített haragban vannak az Arkangyalok miatt. 

"– Csitt, csitt – suttogta. – Minden rendben lesz. Akarlak téged, és nem bírom már ezt a felemás életet. – De a pokolra vetnek – dadogtam, nem tudva gátat szabni az ajkam remegésének.– Ezzel már régen megbékéltem."
Rixon árulása nagyon meglepett egyáltalán nem számítottam rá, mert végre ügyes voltam és nem olvastam el a végét (: . Azt valahonann éreztem, hogy Scott nem rossz. 
Foltot megértem hogy meg akarja védeni meg minden, na de ennyire semmit sem mondani már durva. Olvasom a következő részt.
"– Ne akard, hogy megbánjam! – leheltem. – Még egyszer sem bántál meg – felelte, és megcsókolt."
3.Silence-Vihar előtt:
"– Szeretlek – mormolta a hajamba. – Egész létezésem alatt sosem voltam még ennyire boldog."
HA MÁR CSAK A CSEND MARAD, HALLATSZIK VÉGRE AZ IGAZSÁG HANGJA IS?Nora Grey nem emlékszik élete elmúlt öt hónapjára. Azután, hogy egy temetőben ébred, és megtudja: hetekig keresték, megpróbálja életét visszazökkenteni a régi kerékvágásba. Iskolába jár, legjobb barátnőjével, Vee-vel lóg, igyekszik elkerülni édesanyja ijesztő új pasiját.Csakhogy néha megszólal a fejében egy hang, egy idegen gondolat, amelyet nem képes megérteni. Látomásaiban angyalszárnyak jelennek meg és földöntúli lények, akiknek semmi dolguk Nora életében.
"– Angyalom, az enyém vagy. És nem hagyom, hogy ezen bármi is változtasson."
És ott van az a lerázhatatlan érzés is, hogy egy része mintha hiányozna.
Aztán Nora és egy szexi idegen útja keresztezi egymást, és a lányban feltámad a megmagyarázhatatlan vonzalom. Úgy tűnik, minden kérdésére nála van a válasz… és nála van Nora szíve is. Minden egyes perc, amit együtt töltenek, egyre hevesebb – és Nora végül rádöbben, közel áll hozzá, hogy szerelembe essen. Ismét.
"– Tényleg azt hiszed, hogy ilyen egyszerű lesz? Folt felnevetett. – Ha egyszerűségre törekedtem volna, rögvest Rixon mellé láncoltam volna magamat a pokolban. És hátradőlve napoznánk azóta is."
Vélemény:
Nem akartam elkezdeni ezt amíg nem szerzem meg az utolsó részt is mert tudtam hogy függővége lesz. De amikor megszereztem végre belevethettem magam az olvasásába. És nagyon jó. Valahogy a legtöbb sorozat időről időre, részről részre egyre jobb lesz. Ez nem. Megragadt az első rész nagyon jó könyv szintjén, ami nem baj hiszen nagyon jó ,csak érdekes , mert még nem találkoztam ilyennel. Szóval a könyv nagyon jó volt. 
"– Hogy kerülsz ide? – Az útjaim kifürkészhetetlenek. – Az az Isten, akinek az útjai kifürkészhetetlenek. Te inkább olyan vagy, mint a villámlás, az egyik pillanatban itt, a következőben már sehol."
Egy kicsit az zavart benne, hogy én nagyon ki vagyok élezve az olyan könyvekre amiben a főhős elveszti az emlékeit miután annyi kalandot átélt meg minden (pl. Az olimposz hősei sorozatban nagyon nagyon zavart) . Szerencsére itt nem élt át előtte hatalmas aklandokat szóval annyira nem zavar épp csak egy kicsit, meg jó, hogy nagyon igyekezett visszakapni őket. 
"(…) – Ezennel hivatalosan is szerelmes vagyok az ágyneműdbe.
— Csak abba?
— Nem. A matracodba is."
Először azt hittem azért nem beszél Vee és az anyja neki Foltról mert ők is agymosva lettek de mint kiderült csak megint ki akarták őt zárni Nora életéből. 
Foltot egyre jobban szeretem, nem titkolja túl sokáig a dolgokat( szóval a megoldásra éhező idegeim épségben megúszták), de nem is mondja el túl hamar, ami értelmetlenné tette volna az egészet.
Scott egyértelműen flörtölt Norával az elején aztán hirtelen minden átmenet nélkül abbahagyta. Ezt nem értettem. 
"Ha elvesztelek, mindenemet elvesztem."
Az egész történet viszonylag logikus nem éreztem hogy valamire teljesen rosszul reagáltak volna. jó a végén amikor visszautasította Folt ajánlatát kicsit meglepődtem
örülök, hogy végre láthattuk Folt lakását legalább már az nem egy üres folt a térképen (rossz szóvicc tudom)
És a vége hát nem meglepő de nagyon örülök hogy megvan a következő rész és azonnal olvashatom. 
"– Angyalom – mormolta, miközben a kezei közé fogta az arcomat. – Azt hiszem, nem érted, milyen messzire mennék el azért, hogy magam mellett tartsalak."
Egyszóval mint az elején is mondtam jó volt, nagyon, de még mindig nem olyan elképesztően de hűha (de hát nem lehet minden könyv olyan ).

4.Finale-Végjáték:
"Mit gondolsz, hol vagyok? üzentem Foltnak.
Nem kell találgatnom, rajtad van a nyomjelző, válaszolta.
Végignéztem magamon. Valóban, ma a farmerdzsekit vettem fel.
Adj 20 percet és ott vagyok. Pontosan melyik szobában talállak? jött a következő üzenet.
A hálószobában.
Legyen 10 perc."
Nora és Folt azt hitte, immár maguk mögött hagyták a bajokat. Hank nincs többé, a csúf vendettának véget vethetnek. Ám Hank – akaratlanul – után Nora válik a nefilek vezetőjévé, és be kell fejeznie, amit előde elkezdett.
Vagyis el kell pusztítania a bukott angyalokat. El kell pusztítania Foltot.
Nora ezt sosem tenné meg – így hát tervet készítenek Folttal. Elhitetik a világgal, hogy szakítottak, és belülről alakítják át a rendszert. Nora meggyőzi a nefileket, hogy hibát követnek el, ha a bukott angyalok ellen szállnak hadba, Folt pedig megtud mindent a másik oldalról, amit csak képes. Megállítják a háborút, mielőtt egyáltalán elkezdődne.
Azonban még a legalaposabban kidolgozott tervek is sokszor félresiklanak.
Norát mindenestől igénybe veszi új szerepe, és az addig sosem tapasztalt hatalom vonzásába esik.
"– Nem engem érdemelsz – bólintott. – Jobbat. De engem kaptál, és akár hozzá is szokhatsz a gondolathoz."
Vélemény:
Huh hát igen én mindig az utolsó részeket szeretem a legjobban, mert akkor lesz kerek a történet, meg persze a Happy End, ami nálam elvárás.
Szóval az jobban tetszett mint az előző három bár az a hűűű még mindig nem, de jó volt. Izgalmas, vicces, fordulatos(nagyon), romantikus, a stílusa jó.
Folt felkerült a kedvenc könyves fiúim listájára ♥♥. amikor az előző részben felajánlotta a szárnyait, akkor nekem annyi volt teljesen elolvattam. 
"– Csak az ágyra tudok gondolni.
– Akkor ugyanaz jár az eszünkben.
– Te is az ágyra gondolsz? – Folt korábban elárulta, hogy szinte sosem alszik.– Rád, az ágyamban."
Nora kicsit féltékeny volt, de szerencsére még nem olyan idegesítően. Bár én azért nem tartottam volna ennyire Dabriától. Folt elég határozottan elmondta a véleményét akkor meg nem mindegy mit akar Dabria?
Dantén eléggé meglepődtem, ( Dabriát én nem gyanusítottam), de hogy pont ő? Mondjuk annyira azért nem hihetetlen.
Scottról a könyv felénél megéreztem, hogy meg fog halni és hát sajnos igazam is lett de jó hogy Vee tovább tudott lépni.
Gondoltam már a sorozat elejétől, hogy Folt valahogy elkezdi majd érezni a dolgokat, de elég egyszerűen elintézték.
Bassoról én azt gondoltam hogy gonosz és ellenük van.
Nagyon jó sorozat volt örülök hogy elolvastam.
"A hétköznapiságtól akkor kezdtem búcsúzkodni, amikor Folt megjelent az életemben. Egy jó fejjel magasabb nálam, hideg, kemény logika alapján dönt, füstként illan el, és egyedül él egy szupertitkos, szupermenő lakásban a Delphic vidámpark alatt. A hangja mély és szexi, három szempillantás alatt tócsává olvasztja a szívemet. Emellett bukott angyal: kihajították a mennyből, mert túlságosan rugalmasan értelmezte a szabályokat. Személy szerint azt hiszem, Folt elijesztette a hétköznapiságot a fenébe, az pedig meg sem állt a világ túlsó feléig."
Összefoglalva ez egy nagyon jó, főleg a romantikus szálra építő könyv, rengeteg humoros beszólással. Nagyon tetszett és ajánlom mindenkinek, de nekem annyira nem nyerte el a tetszésem, mint másoknak és közel sem volt hűha de jó. Könnyed, egyszerű sorozat aranyos szerelmi kapcsolattal és egy pár fantasy elemmel. A borítók nem igazán nyerték el a tetszésem. A hangulatot eltalálták, de részleteiben nem szép.

10/8
Olvasd el!

További nagyon jó véleményt olvashatsz a könyvről girl.from.a.book blogján ide kattintva.

Innen az összes könyv megvehető illetve el lehet olvasni az első pár fejezetet.

2 megjegyzés:

  1. Én sem ájultam el az első könyvtől, a folytatásról pedig még nem nyilatkozhatok, hiszen még nem olvastam el. :D Nagyon jó bejegyzés lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! És ha tervezed akkor jó olvasást a többi részhez!

      Törlés

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene