Kedvenc filmjeim 1. rész

Bár a blog eddig főleg a könyvekre koncentrált és arra is fog, mert többet könyvet olvasok, mint filmet nézek, de azért nem feledkezhetünk meg róluk sem, hiszen azokat is imádom. Így, hogy kicsit kevésbé érezzék magukat hanyagolva, jöjjön a top 20 kedvenc film/filmsorozatom listája. Ez az első fele, szóval 10 film, mert különben túl hosszú lett volna a bejegyzés


1. Magyar vándor
Nem tetszési sorrendben írom, de ez mindenképpen az első. A legeslegjobb film szerintem a világon. A magyar történelmi eseményeket dolgozza fel, valami elképesztően vicces és szórakoztató formában, számolni se tudom, hányszor láttam  már. Írtam róla bejegyzést is, amit ide kattintva elolvashattok. Mindenkinek ajánlom!




2. Szemfényvesztők
Ez a másik film, amit mondok, amikor megkérdezik, hogy mi a kedvenc filmem és nem mondhatok listát. 4 bűvészről szól, akik egy showműsor keretében kirabolnak egy Párizsi bankot Las Vegasból és a pénzt szétszórják a nézőknek. Persze az FBI nyomozni kezd, de ezt mégis, hogy lehetne rájuk bizonyítani, hacsak nem hisznek a varázslatban. Ez a film is rendkívűl humoros és nagyszerű. A trükkök zseniálisak. Van második része, az is jó, de nekem az első jobban tetszik. Itt megtudhattok róla többet.

3. Az X-men filmek
Elég régóta nézem már őket, pár részt többször is láttam. Személyes kedvencem az Elsők. Nagyon tetszik az a rengeteg képesség, az iskola, a professzor karaktere. Régebben Logant nagyon nem bírtam, de mostmár szeretem. Aki nem tudná arról szól, hogy a világban mutánsok élnek köztünk, akik az evolúció következő lépcsőfokai. Különböző képességeik vannak, gondolatolvasás, elemek irányítása, karmok növesztése, falon átsétálás stb. Nekik van egy különleges iskolájuk, aminek Xavier professzor az igazgatója. Minden filmnek kicsit más a bonyodalma, de visszatérő motívuma, hogy az emberek, a kormány félnek a mutánsoktól, ezért azoknak rejtőzködniük kell, de van, aki harcolna, hiszen nem bújkálhatnak örökké. Ide kattintva megtalálhattok egy csomó infót a filmekről. Még nem írtam róluk, de tervezek.



4.Mamma mia
Nem minden musicalt szeretek, de ezt imádom, magyarul-angolul is már többször láttam. A dalokat belőle rendszeresen hallagtom. Arról szól, hogy Sophie házasodni készül egy kis görög szigeten, az anyja szállodájában. Elhatározza, hogy meghívja az apját. Igen ám, csak hogy Sophie nem tudja, hogy ki az apja, de van 3 lehetséges jelöltje. Meghívja mindhármat. És akkor most képzeljük el az anyja reakcióját, amikor meglátja 3 volt pasiját, akiket 20 éve nem látott, a lánya esküvője előtt, pedig róluk nem tud senki ő meg nem hívta meg őket. Természetesen musical lévén azonnal énekelni kezd, de nem ez a lényeg. Olyan jól beleépítték a filmbe az ABBA számokat! Nagyon nehéz lehetett, de valahogy mégis sikerült kitalálni és ez a remke film lett belőle.

5. Bazi nagy görög lagzi(k)
Nagyon szeretm a romantikus-vígjátékokat és ez az egyik legjobb közülük. Nagyon vicces, ami azért egy vígjátéktól elvárható, de sajnos nem mindig van így. Láttam mindkét részét és rengeteg nevettem. A szereplők, a család, a görögök, az esküvő. Nagyon jó.  Az első rész története, hogy a görög családban nevelkedett nőnek nehéz dolga van a család miatt, de a lehető legaranyosabb módon ugyanis a görög család kicsit túlaggódó, hagyomány kedvelő és főleg mindenbe beleüti az orrát. Ebbe a családba kell bevzetnie a leendő férjét, kérdés, hogy kialakul e az összahng, mert ha nem...


6.Joy

Sokat dicsért film, de nem hiába. Nagyon inspiráló és őszinte film, imádtam. Jennifer Lawrence sokkal inkább ide való, mint az Éhezők viadalába. Joyról szól, aki elvált, de van egy gyereke és a volt férje a pincéjében lakik. Szintén vele lakik az anyja illetve a film elejétől az apja is, akik elváltak és folyton veszekednek. Ő vezeti a háztartást, dolgozik és eközben mindenki lenézi, az álma miatt, mert nő. Az az álma, hogy legyen egy saját vállalkozása, ahol a saját termékeit árulná. Ezt próbálja megvalósítani, de ez persze korántsem egyszerű, mint ahogy az élet sem az.

7.Alice csodaországban
És elérkezdtünk oda, hogy elárulhatom, hogy Tim Burton a kedvenc rendezőm. Tőle láttam a legtöbb filmet és mindegyik tetszett. Van egy sötét, titokzatos, kicsit őrűlt stílusa, ami nagyon bejön nekem. Szóval igazából ez pont az összes Tim Burton filmnek szól, amit láttam, és amik közül az Alice Csodaorzságban a legjobb. Kedvenc szereplőm benne egyértelműen az Őrűlt kalapos, akit Jhonny Depp, az egyik kedvenc színészem játszik fantasztikusan. Egyébként ő sok más filmjében is szerepel a rendezőnek.



8.Karib-tenger kalózai
Ha már Jhonny Depp, akkor a Karib-tenger kalózai. Kedvencem a sorozatból a 4. rész ugyanis, én utálom Orlando Bloomot és Keira Knightleyt, mind a színészeket, mind a szerepüket. A 4-ben meg már hála az égnek nem szerepelnek. Amiért szeretem az első 3 filmet mégis, annak a legnagyobb oka Jhonny Depp, ahogy Jack Sparrowt játsza. Hihetetlenül jó, vicces, ravasz és eléggé őrűlt. 

9.Tökéletes hang
Most mit mondhatnék? Imádtam! Egy sablonos, felszínes kis rom-com, éd mégis az egyik kedvencem. A számokat imádom, Anna Kendrick bámulatos és egy könnyed, vicces film. A történet főszereplője Becca, aki egyetemre megy, de főleg lazsál, amíg bele nem veszik egy acapella lánykarba. A régebben jóhírű lánykarnak viszont gondjai vannak, az új nemzedékhez nem illenke a tradícióik, a számok elavultak, az összhang csapnivaló. Itt énekel Becca és közben persze egy fiúval is megismerkedik.



10.Harry Potter
Nem a legjobbak a filmek, tudom. Messze elmaradnak a könyvektől és mégis. Harry Potter szóval imádom. Rengeteg hibája van, elsőnek megnéztem folyamatosan javítgattam a könyv cselekménye alapján, de akkor is imádom. A kedvencem részem ebből a Harry Potter és az Azkabani fogoly, a hangulata miatt.





Nemsokára jön a második rész kedvenc filmeim is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene