Manon Fargetton: A ​lista (A lista 1.)

"Minden azzal a listával kezdődött."
Fülszöveg:

Két fiú – két lány.

Nekik négyüknek sosem lett volna szabad találkozniuk.

És most egymásra vannak utalva.

Üldözik őket, az életükre törnek.

De ki akar végezni velük és miért?

Kinek fontos ennyire négy kamasz?

Kik ők valójában?

Le kell rántaniuk a leplet a titokról,

csak úgy menthetik meg az életüket.

Talán…
"– Ugyan már! Úgy tesz, mintha fütyülne mindenre és mindenkire, de csak a száját jártatja. Annyira parázik attól, hogy nem fogadják el, hogy eleve úgy intézi, megutálják. Így egyszerűbb."
Vélemény:

Wow, na ez hirtelen volt. Enyhén letaglózott. Imádtam!
Hirtelen ötlettől vezérelve vettem csak ki a suli könyvtárából, mert elmaradt az utolsó órám, még nem mehettem haza, szerencsére tanulnivalóm nem volt ezért gondoltam kiveszek egy rövid kis könyvet. Egy délután alatt ki is olvastam. Olyan rég volt már a várólistámon, hogy már nem is igazán tudtam mit várjak tőle, de az biztos, hogy erre nem számítottam. 
"A zsenik igen ritkán népszerűek."
Az elején azonnal meghalt a kedvenc szereplőm Nathan és ami durva, hogy ez nem az első dolog volt, ami lesokkolt. Ebben a könyvben sokk sokk után ért.
Hihetetlenül izgalmas volt, le se tudtam tenni, csak olvastam és olvastam, még szerencse hogy ilyen rövid, mert ha hosszabb biztos, hogy hétköznap ellenére éjszakába nyúlóan olvastam volna. Marhára pörgős és izgalmas volt! Már azon a szinten amikor, nem tudtam eldönteni tegyem le egy kicsit és nyugodjak le, vagy csak olvassam tovább, ha agyvérzést is kapok, mert nem bírom ki, ha nem tudom meg mi történik. 
"– Nekünk, szörnyeknek, össze kell tartanunk."
Brilliánsan volt leírva, tetszett a stílus. 
"Azt akarta, hogy elmenjenek. Azt akarta, hogy örökre itt maradjanak. Azt akarta, hogy hallgassanak. Azt akarta, hogy szavak özönét zúdítsák rá."
A szereplők szimpatikusak voltak, kár, hogy az első kedvenc szereplőm után a második Timothée is meghalt. vagy nem.
Legkevésbbé Morgannel szimpatizáltam, rájöttem, hogy nem szeretem a népszerű lány karaktereket.
"Samuel kétkedő és némileg megvető pillantást vetett az említett felé. – Egy csajra van szükséged, hogy megvédd magad? Izia a szemét forgatta. – Üdv a XXI. században!"
A rejtélyek és a titkok wow. Nem gondoltam, hogy fantasy lesz, de nem bántam, hogy az. 
"(…) néha az igazságot nehezebb elhinni, mint a hazugságot."
A kicsike romantikus szálak is tetszettek. 

Szóval imádtam az egészet. 
"Izia nem örvendett nagy népszerűségnek. Ám őt ez csöppet sem zavarta, úgy ápolta egyéniségét, mint valami ritka növényt. Mindig gyanúsnak találta, ha valaki kedves volt vele."
Az a fél csillag levonás a rövidség miatt, a helyenként előforduló furcsaságok illetve a vége miatt van. A vége ugyanis kikészített. Mégis, hogy képzelik ezt? Mi a franc történt? Mi fog ezután? Akkor ők most? What? És nincs még második rész!!! Argh!
Mindenkinek ajánlom!

10/9
Olvasd el!

Egymás szemében
Az Egymás szemében egy olyan bloggerekből álló csoport, aminek keretein belül egymásnak ajánlunk könyveket. A témánk ebben a hónapban az horror/krimi/thriller könyvek voltak. A listát nekem Ágota a Voldemort orra blog bloggerinája ajánlotta, ezt már régebben olvastam, de úgy gondoltam írok róla. 

Jó hír! A második rész hamarosan megjelenik magyarul is! Már van borító és fülszöveg, ami spoileres az első részre!
Fülszöveg:

„Ha ​kézbe vesszük a saját sorsunkat, mi is erőssé válunk. De ezt csak együtt érhetjük el. Mert együtt legyőzhetetlenek vagyunk.”

Három év telt el a Gólyák Klinika-beli végzetes éjszaka óta.
Morgane és Izia egymástól távol, új személyazonosság alatt él.
Samuel biológiai apja, Martin Klein professzor „nagyköveteként” médiasztárrá vált, és azt hiszi, Timothée-val együtt a lányok is meghaltak.
Amikor a még mindig szökésben lévő tudós egy tévéműsoron keresztül bejelenteni készül, ki finanszírozta az általa végrehajtott genetikai manipulációkat, Nathan, a meggyilkolt, de mesterséges intelligenciaként tovább élő barátjuk úgy dönt, ideje újra összehoznia a két lányt.
Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, a hibridek élete újra veszélybe kerül.
És nem csak az övék.
Kik ezek a csuklyások, akik túszul ejtik a műsor stábját és közönségét?
Mi a céljuk?
Hogy a saját és mások életét mentsék, a hibrideknek össze kell fogniuk.
Kezdetét veszi egy lélegzetelállító versenyfutás az idővel, és egy megfoghatatlan ellenséggel…
Sem csodálatot nem érdemelnek, sem azt, hogy féljenek tőlük.
Ők csupán az élethez való jogukat követelik.

És azt, hogy ugyanúgy rendelkezhessenek a jövőjükkel, mint bárki más.

1 megjegyzés:

Kiemelt bejegyzés

Márciusi összegző

Sziasztok! Márciusban olvastam és filmeket, sorozatokat néztem. Fotózni nem fotóztam, blogolni nem blogoltam. Na, nem mintha ez különös lenn...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt a hónapban olvasott könyveim booktag Sarah J. Maas film havi összegző kaland Cassandra Clare történelem Arany pöttyös Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL On Sai karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó scifi vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Könyvfesztivál Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene