Féléves Könyves Kiakadás Tag

Sziasztok!
AniTigertől loptam ezt a kis book taget, mert nagyon megtetszett, mégegyszer köszi! Az ő bejegyzését itt tudjátok elolvasni.

1. Legjobb könyv, amit eddig 2018-ban olvastam
Ti nem tudhatjátok, de ezt a kérdést hagytam utoljára, mert ez a legnehezebb, így olyat keresek, amiről még nem írtam/nem fogok írni, hátha így könnyebb választanom. De nem az. Nincs egy könyv se, ami, mint egy Mount Everest kiemelkedne a többi közül, amit idén olvastam. Ezt most passzolom, de itt van helyette egy top lista, természetesen több elemmel, mint azt a cím sugallja: https://moly.hu/listak/top-10-konyv-2018-ban

2. Legjobb folytatás, amit eddig 2018-ban olvastam

On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Sok fantasztikus folytatást olvastam, de ez a kedvencem.

3. Egy új megjelenés a várólistámon
Egy? Tele van a várólistám új megejelenésekkel! A legutóbb felkerült új megjelenés lesz akkor a válasz: 

Vic James: Gilded Cage – Aranykalitka

4. Legjobban várt megjelenés az év második felére
Versengenek egymással a jelöltek, de a legbiztosabb és amit a legeslegeslegjobban várok az a Kingdom of Ash Sarah J. Maas-tól. Majdnem egy éve várom már, hogy megjelenjen, ami még mindig semmi van aki 2016 óta várj. Megőrülök mire megjelenik és amikor megjelenik ez biztos.


5. Legnagyobb csalódás
Az év elején volt részem csalódásokban bőven. A legnagyobb szerintem pont az évem első olvasmánya: Maggie Stiefvater: Linger – Várunk Az első részét imádtam, de ez meg se közelítette számomra. Ugyanígy a Nyertes bűne. Mindkét könyv első része 4,5 csillagos volt ezek pedig már csak 3. Valamint a Nyugalom tengerében is nagyot csalódtam, meg se közelítette az elvárásaimat.
6. Legnagyobb meglepetés
Ért jó pár pozitív meglepetés. A lista, Stalking Jack the Ripper, Ne mondd, hogy szeretesz, Breakable–Törékeny, Álomrablók, Vaják és Végtelen horizont. Mind jobb vagy sokkal jobb volt, mint számítottam rá.

7. Kedvenc új író (debütáló vagy neked új)
Én akkor mondok kedvencnek egy írót, ha már minimum két különböző sorozatot/könyvet olvastam tőle és az egyik legalább kedvenc lett (de molyon simán jelölöm akkor is ha pár könyvét olvastam és nagyon tetszettek). Így pl.: J.K.Rowling sajnos nem kerülhet be a kedvenc íróim közé(csak molyon), bármennyire is furán hangzik ez. Hiszen csakis a Harry Potter világban olvastam tőle, persze azok világrengető könyvek, de ez van, az csak kedvenc sorozatom lehet. 

Ezt figyelembe véve, aki idén felkerült a kedvenc íróim listájára nem más, mint Maggie Stiefvater. Ne zavarjon senkit, hogy egy könyve szerepelt a Legnagyobb csalódás címszó alatt is, felhívnám rá a figyelmet, hogy a Legnagyobb meglepetésnél is szóval, minden jogom megvan rá. Tavaly olvastam tőle a Shiver–Borzongást és a Raven boys–Hollófiúkat, minkettő tetszett/nagyon tetszett kedvenc egyik se lett. Idén kiolvastam a Mercy Falls farkasait, ami nem lett végül kedvencem, ellentétben a Hollófiúkkal, amibe teljesen beleszerettem. Így kedvenc írónőm lett. Azóta olvastam a Lament– A látó szerelmét is az is eléggé tetszett, már csak 2 magyarul megjelent könyv van, amit nem olvastam az írónőtől, de még idén tervezek sort keríteni rájuk is.8. Legújabb képzeletbeli szerelmem
Képzeletbeli szerelmeim jóformán minden könyv elolvasása után születnek. A legújabb... Nick Mattock <3 Ha nem is vagyok teljesen beleesve, azért nagyon szeretem, így már képzeletbeli szerelmemnek minősül.

9. Legújabb kedvenc karakter
Becky, ha már Nicket is említettem, ő is megérdemel egy legújabb kedvenc karakter címet. Szintén a Végtelen horizontból.

10. Egy könyv, ami megríkatott
Egyre több könyv képes erre, ezt én aggasztónak tartom. Idén eddig 3 könyvön könnyeztem/sírtam. A legutóbbi és egyben legdurvább a Sugar volt Deirdre Riordan Hall-tól, nincs mit szépíteni rajta, szétbőgtem a fejem az olvasása közben.11. Egy könyv, ami boldoggá tett
Azért olvasok, hogy boldoggá tegyenek a könyvek. (Ezért nem kapott a Sugar 2-nél több csillagot.) Ez alapkövetelmény nálam, így nem kezdem el sorolni őket.

12. Kedvenc könyvadaptáció, amit ebben az évben láttam
A kedvenc, a legutóbbi és egy hijján az egyetlen könyvadapt
áció, amit az évben láttam a Love, Simon. Két hete sincs, hogy láttam a moziban. Imádtam, ha el is tér a könyvtől. Volt ahol nagyon ez a: miii?! Nee?! Ez nem is így van! Az fura volt hogy csak úgy hozzáadtak karaktereket, de bírtam őket szóval felőlem okés. A körülményekhez mérten nagyszerűen megcsinálták  A könyv persze még mindig jobb. Mindenki olvassa el: Simon és a homo sapiens-lobbi.


13. Legszebb könyv, amit kaptam/vettem az évben
Nem bírok dönteni, ezek között:
14. Kedvenc értékelés, amit az idén írtam
Blogról könnyebb választani, mert nem árasztom épp el értékelésekkel szegényt. Szóval innen a Hollófiúk sorozatról készült értékelésem a kedvencem itt elolvashatjátok: https://molybirodalom.blogspot.com/2018/05/maggie-stiefvater-hollofiuk.html


15. Könyvek, amiket még ebben az évben el szeretnék olvasni

Rengeteg könyvet szeretnék még idén olvasni, ezért nem készítek róla listát. 6 hónap sok mindenre elég, új könyvek is jelennek meg addig, ez még a jövő zenéje.

Ennyi lett volna remélem tetszett! Nem hívok ki senkit, de nyugodtan csinálja meg bárki, akinek úgy megtetszik, mint nekem!
Jó olvasást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Márciusi összegző

Sziasztok! Márciusban olvastam és filmeket, sorozatokat néztem. Fotózni nem fotóztam, blogolni nem blogoltam. Na, nem mintha ez különös lenn...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt a hónapban olvasott könyveim booktag Sarah J. Maas film havi összegző kaland Cassandra Clare történelem Arany pöttyös Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL On Sai karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó scifi vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Könyvfesztivál Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene