Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi


Gondolkodtam, hogy melyik könyvről írjak első értékelést blogra, aztán rájöttem, hogy ez nem is kérdés a SzJG-ről! 
Hogy miért? 
Az alapsztorit biztos mindenki ismeri, egy budapesti (lúzer) gimis lány ír négy évéről naplót a Szent Johanna Gimibe jár és végig egyetlen fiúba szerelmes, akit mindenki imád. 
Imádom, imádom, imádom, imádom. 
Nekem a borítók is nagyon tetszenek. A régiek jobban, de az új se rossz, csak mindegyik ugyanolyan.
Hatalmas Leiner Laura fan vagyok, szóval az ehhez hasonló rajongó értékelésekre lehet számítani a könyveiről a továbbiakban.

Vigyázat, súlyosan rajongó vélemény!


Mert imádtam, és nem csak a sorozatot magát (mert azt is nagyon nagyon), hanem hogy miközben olvastam egyszerűen mindennek utána kellett néznem. Minden zenének, filmnek, utalásnak és hála neki alakult ki a saját stílusom. Előtte csak azt hallgattam amit anyáék, azt néztem meg ami éppen ment. De aztán hála a sorozatnak elkezdtem magamtól zenét hallgatni, filmeket nézni és ami a legfontosabb olvasni. 
Körülbelül két hónap alatt végeztem vele ami így visszatekintve nagyon soknak tűnik, de akkor még nem. 
Miután először végigolvastam és teljesen magába szippantott és elvarázsolt, elolvastam újra a kedvenc részeimet aztán a kevésbé kedvenceket aztán az egészet újra és újra. A családom már szólt, hogy ez azért kicsit túlzás lesz már, de nem éreztem annak. Mindenkivel erről akartam beszélni, a mamám még el is olvasta a kedvemért, így vele jókat beszélgettünk. 
Aztán hozott nekem két új könyvet, hogy már olvassak mást is és ezzel elindított egy lavinát aminek az a végeredménye, hogy ma már nem tudom elképzelni a napjaimat olvasás nélkül. És ezt a Szjg-nek köszönhetem.

Sok hibája van a könyvnek nem vitatom egy pár hiba: 
valóság hűtlen, mert épp egy árnyalatnyival minden jobb mint a valóság
nyálas
Reni lúzer 
néhol sablonos
kicsit túl részletes ami egyeseknek unalmas is lehet már
Ennyi. Biztos van több is de ezeket is elég nehéz volt leírni, rajongóként, csoda, hogy sikerült. Most, hogy a nehezén túl vagyunk jöjjön egy kis ömlengés.

A könnyed, egyszerű de nem igénytelen stílust ami Leiner Laura összes könyvét jellemzi, a rengeteg humort , hogy a fél sorozatban a hasamat fogtam a nevetéstől, a nagyszerű osztályt, a szereplőket ( főleg Cortezt, de hát őt ki nem szereti?), azt hogy századik újraolvasásra is ugyanolyan izgalmas (pedig csak suliba jár!) , hogy olyan könnyű vele azonosulni, szurkolsz Reniért (hiszen hatalmas szüksége van rá, tekintve a fentebb említett hibájára), vele sírsz (mondjuk én könyvön nagyon ritkán így ebben is csak a 8-ban ejtettem pár könnycseppet), vele örülsz, vele vagy reménytelenül szerelmes A Fiúba és végül már megint a humor, mert tényleg lehetetlenül vicces, a poénok, a helyzetek, Zsolti, Virág, hogy csak a fő okokat említsük. Tényleg az egész, úgy, ahogy van nagyszerű és varázslatos a maga egyszerűségével.
Kedvenc kötetek: Remény, Ketten, Örökké
Kedvenc idézet (az egyik):
SPOILER KEZDETE!!!
.
.
.
"Igaz barát az, akivel soha nem beszélhettem az érzéseimről, akivel közös a zenei ízlésünk meg szeretünk olvasni, de egyszer sem mondhattam el neki, hogy mit és miért érzek valójában? Vagy Virág az igazi barát aki egy S.O.S. üzenet elküldése után tíz perc alatt nálam van, Ricsi, aki végigdrukkolta, hogy Cortezzel végre összejöjjünk. Zsolti, akit ha most felhívok, hogy bajban vagyok, zokszó nélkül rohanna, hogy segítsen. Kinga, aki többet segített az elmúlt években, mint bárki, úgy, hogy még csak meg sem kellet köszönnöm. Dave, aki, ha már az eredetiségnél tartunk, kilencedik óta, amióta csak ismerem, totál renitens, egyszerűen más dimenzióban él. Vagy Cortez. Aki órákat vár rám egy könyvesboltban, szó nélkül, csak mert tudja, hogy nekem ez fontos. Aki nem jön át addig, amíg nem tanultam meg mindent. Aki képes megnézni velem a béna, nyálas filmeket, csak hogy ne mindig azt nézzük, amit ő akar. aki kiáll az ablakba, vállalva minden következményt, hogy mindenki előtt bejelentse, a barátnője vagyok, és szeret. Ők a legfontosabbak számomra, és ma úgy jöttem el tőlük, hogy senkitől nem köszöntem el. Arnold miatt. Aki vérig sértett, letámadott, megbántott, és olyan dolgokat vágott a fejemhez, ami őt zavarja, nekem padig a boldogságomat jelenti." (Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 6. Ketten 373.o.)SPOILER VÉGE! 
Nem hiszem, hogy teljesen leírtam mit érzek a könyvvel kapcsolatban, de hát arra nincsenek szavak én meg megpróbáltam azért.


Olvasd el!
10/10***

Ha megjött a kedved az olvasásához (vagy az újraolvasásához) akkor jó olvasást és köszönöm, hogy megnézted.

Kiemelt bejegyzés

Év összegzés 2018

Sziasztok! Nagyon, nagyon gyorsan eltelt ez az év is. És a következő is ilyen gyorsan fog, ez már csak így megy. Nekem jó évem volt. :) So...

Címkék

értékelés könyv romantikus fantasy kedvenc KMK ifjúsági kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag a hónapban olvasott könyveim Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare havi összegző Üvegtrón Arany pöttyös történelem VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL On Sai karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Rubin Pöttyös angol nyelven manó könyvek Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Outlander Summer Forever Projekt időutazás móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi scifi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Kaméleon könyvek Kerstin Gier Könyvfesztivál Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jennifer L. Armentrout Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene